BedreBolig

Hvad kan din energibesparelse betale?

Velkommen til BedreBolig

Nu kan BedreBolig-rådgivere give dig svar på, hvordan du får en bedre bolig med mere komfort og et mindre energiforbrug. Energistyrelsen har uddannet fagfolk til BedreBolig-rådgivere, så de kan hjælpe dig gennem dit boligprojekt, fra plan til færdigt resultat. Med BedreBolig får du overblik over dine muligheder, råd om de rigtige løsninger og viden om de mange fordele. Også hvad energibesparelsen kan betale. 

Kontakt en BedreBolig-rådgiver og hør mere om dine muligheder.

Du kan læse mere om BedreBolig længere nede på siden.

Find rådgiver

BedreBolig - Besparelsen betaler

Energirenovering giver flere fordele

Måske drømmer du om et nyt køkken. Måske ønsker du mere lys og plads. Eller måske kunne du godt tænke dig en flot, nypudset facade. Uanset hvad så er der fordele forbundet med at tænke energien med, når du vil forbedre din bolig. For det er, når du renoverer din bolig, at det bedst kan betale sig at få de energirigtige løsninger tænkt med. Og listen med fordele kan være lang:

 • Lavere varmeregning
 • Sundere indeklima
 • Bedre komfort uden træk og kulde
 • Moderne løsninger og arkitektur
 • Øget salgsværdi
 • Klimavenlig bolig, der sparer CO2

Din BedreBolig-rådgiver kan give dig svar på, hvilke fordele der følger med energirenovering af din bolig. Så tag en snak og få truffet de energirigtige valg, når det bedst betaler sig.

En BedreBolig-plan giver overblik

At renovere er ofte ikke nogen let proces – og at gøre det energirigtigt kræver viden om muligheder og løsninger. Med BedreBolig kan din rådgiver blandt andet give dig svar på:

 1. Hvilke løsninger der passer til dit hus og dine behov

 2. Hvornår det bedst kan betale sig at energirenovere

 3. Hvad din renovering betyder for boligens udseende

 4. Hvordan forbedringerne øger sundhed og komfort

 5. Hvad renoveringen vil komme til at koste

 6. Hvor meget du kan spare på varmeregningen

 7. Hvad du kan få i tilskud til din renovering

 8. Hvordan du kommer sikkert i mål med dit projekt

Din BedreBolig-rådgiver kan samle svarene i en BedreBolig-plan, der giver dig overblik over dine mulige forbedringer, prioritering og besparelse. Nedenfor kan du høre mere om, hvorfor en BedreBolig-plan kan være givet godt ud.

Hvad koster en BedreBolig-plan?

Der er ingen fast pris for at få udarbejdet en BedreBolig-plan. Den enkelte BedreBolig-rådgiver bestemmer selv, hvor meget ydelsen skal koste. Kontakt eventuelt flere BedreBolig-rådgivere, der tilbyder den ydelse, du efterspørger. På den måde kan du sammenligne priserne i markedet.

Case: En plan, der er penge værd

”Vi valgte at få en BedreBolig-plan, fordi vi kunne få en kompetent vurdering af, hvad der skal forbedres, og hvor der kan spares.

Se, hvordan en årlig varmeregning på 33.500 kr. fik familien Nielsen til at få udarbejdet en BedreBolig-plan hos en godkendt rådgiver.

De har fået et samlet overblik over, hvad der skal investeres i, og hvordan forbedringerne bør prioriteres.

Med BedreBolig-planen i hånden har familien hentet tilbud på renoveringen.

Fra plan til færdig renovering

De godkendte BedreBolig-rådgivere kan være med dig hele vejen i dit boligprojekt. BedreBolig-rådgiveren tager afsæt i dine ønsker og planer og gør det nemmere for dig at få projektet sikkert i hus. Du vælger selv, hvor meget rådgivning du ønsker at købe. Og prisen aftaler du direkte med rådgiveren.

Sådan kan det forløbe

 • Kontakt til rådgiverenDu tager kontakt til en BedreBolig-rådgiver. Klik på ”Find rådgiver” øverst på siden. Så finder du en liste over alle landets rådgivere, deres profil og kontaktoplysninger.
 • Indledende samtale Du og din BedreBolig-rådgiver tager en indledende snak om dine planer og ønsker til boligen, og du hører om muligheder med BedreBolig. Hvis du derefter mener, at rådgivning i BedreBolig er relevant for dig, kan I aftale, hvilken rådgivning du ønsker at købe, og hvad det skal koste. Herefter kan I indgå aftale om BedreBolig-rådgivning.
 • Kortlægning af muligheder og planEfter jeres møde gennemgår rådgiveren din bolig og kommer med forslag til, hvordan du kan energiforbedre. Sammen udvælger I de forbedringer, som passer til dine ønsker og økonomi. Rådgiveren samler og prioriterer forbedringerne i en BedreBolig-plan, som giver overblik over baggrund, fordele og økonomi for de enkelte tiltag. 
 • Projektering og udførelseNår planen og finansieringen er på plads, kan din BedreBolig-rådgiver hjælpe dig gennem selve byggeprocessen. Hvis du lader BedreBolig-rådgiveren stå for processen, sørger rådgiveren for, at de aftalte forbedringer bliver udført med de rigtige energiløsninger. BedreBolig-rådgiveren kan også stå for byggestyringen mere overordnet, så du slipper for koordinering af håndværkere mv. 
 • Aflevering og 1-årsopfølgningNår byggeriet er afsluttet, gennemgår BedreBolig-rådgiveren forbedringerne. Hvis I begge er tilfredse med resultatet, afslutter I projektet og evaluerer forløbet. Du kan vælge at få dokumenteret din nye energiforbedring i et energimærke. Du har også mulighed for at købe et opfølgende tjek 1 år efter projektet, hvor du og rådgiveren følger op på din tilfredshed, levevis og besparelse i din bedre bolig.
Læs mere

Vælg fagfolk med forstand på energi

Energistyrelsen uddanner og godkender fagfolk som arkitekter, ingeniører og håndværkere til BedreBolig-rådgivere. Du kan derfor købe BedreBolig-rådgivning med afsæt i den faglighed, der passer bedst til dine ønsker og planer for din bolig. Og du kan samtidig være sikker på kvalificeret rådgivning, hvor energien er i fokus hele vejen.

I processen kan din BedreBolig-rådgiver:

 • rådgive dig om de enkelte muligheder i din bolig
 • give dig et samlet overblik med en BedreBolig-plan
 • føre renoveringen sikkert i hus
 • følge op på dine erfaringer og din tilfredshed

Med andre ord fører rådgiveren dig sikkert i mål med en bedre bolig.

Find rådgiver