Feriehusmærket

Med Feriehusmærket kan du se, hvor stort energiforbruget er i dit feriehus. Følg nogle enkle spareråd, og skær toppen af forbruget.

Er du ejer?

Brug Feriehusmærket til at danne dig et overblik over energiudgiften i dit feriehus. For hvert hus er der et tal for sommermånederne fra april til september og et tal for vintersæsonen fra oktober til marts. Tallene angiver forbruget i energienheder, og for at finde prisen pr. døgn skal du gange med 2,25 kr.

Når et hus med pool f.eks. er mærket med 66 for sommer og 107 for vinter, betyder det, at energiprisen pr. døgn i gennemsnit er 148,50 kr. i sommermånederne og 240,75 kr. om vinteren. Tallene er et gennemsnit baseret på det reelle forbrug i de sidste 6 måneder

Mærket er udviklet i samarbejde med Feriepartner.

Er du lejer?

Hvis du lejer et sommerhus med Feriehusmærket, får du udleveret 10 gode råd til at spare på energien, når du får nøglen til huset udleveret. Erfaringerne viser, at alene det at være bevidst om energiforbruget, får dig til at nedsætte det. De fleste familier kan ved at følge de enkle spareråd skære 10 % af forbruget.

Her finder du feriehusene

Feriehusmærket findes i 850 udlejningshuse fra sommerhuskæden Feriepartner i Jammerbugten og Thy. Feriepartner regner med, at mærket over tid vil brede sig til både konkurrenter og andre i Feriepartner-kæden.

Alene i de 850 sommerhuse kan ejere og lejere spare ca. 3,4 mio. kr. i elforbrug om året – svarende til næsten 850 ton CO2.

Energimærkning af sommerhuse

Energimærkningen er bevis for, at sommerhuset overholder Bygningsreglementets energikrav til sommerhuse.

Siden er opdateret 26.09.2016 Kommentér denne side Til top