Bygning

Energieffektive løsninger til bygninger

Med energieffektive løsninger i både eksisterende og nye bygninger får I et bedre indeklima, og I kan spare mange penge.

Energimærkning

Energimærkningen viser, hvor meget energi jeres bygning bruger, og hvor I med fordel kan energiforbedre. Offentlige bygninger og bygninger til handel og service på over 1.000 m2 skal altid have en gyldig energimærkning.

Den skal I kunne vise, når I sælger eller udlejer bygningen. Det er jeres ansvar, at bygningen er energimærket.

Isolering og vinduer

En velisoleret bygning giver et godt indeklima og besparelser på varmeregningen. Om I skal isolere hulmure eller ydervægge eller skifte vinduer, afhænger af mange faktorer. Derfor er det en god idé at undersøge, hvad der egner sig bedst til jeres bygninger.

Brug Tjeklisten for bygninger til at finde ud, hvor I skal sætte ind.

Indeklima koster på bundlinjen

Teknologisk Institut vurderer, at nedsat produktivitet pga. dårligt indeklima på landsplan koster 10-30 mia. kr. årligt.

penge.png

Nybyggeri

Ved nybyggeri er det vigtigt at indarbejde krav om energieffektivitet i udbud. Energikravene skal defineres helt fra begyndelsen af processen, så de kan indarbejdes i designet af løsninger. Når I først har valgt en leverandør, er det ofte for sent at komme med yderligere krav – f.eks. om energieffektivitet.

Spar energi på byggepladsen

Næsten alle byggeprojekter kan holde udgifterne til energi på under 0,5 % af byggesummen. Læs, hvordan I sparer energi på byggepladsen. 

Siden er opdateret 21.07.2014 Kommentér denne side Til top