Elspare-stafetten – sæt elforbruget under lup sammen med eleverne

Elspare-stafetten sætter elbesparelser på skoleskemaet. Undervisningen er til 5. og 6. klasse og giver eleverne større bevidsthed om elforbrug ved at tage udgangspunkt i deres egen hverdag på skolen og i hjemmet.

Gør næste generation energibevidst

Med Elspare-stafetten kan I lære jeres elever i 5. og 6. klasse om strøm, elforbrug og hvordan de bedst sparer på strømmen. Undervisningen gør det sjovt og lærerigt for eleverne at forstå sammenhængen mellem elforbrug og elbesparelser – på skolen, i klassen og hjemme på deres egne værelser.

Opgaver og måling af elforbrug

Elspare-stafettens grundsten er, at eleverne skal måle deres elforbrug – både på skolen og hjemme hos dem selv – og se, hvor meget strøm de bruger. Til det skal de bruge et SparOmeter, en elmåler, som de har med hjemme på skift – som en stafet.

I skolen får de en række opgaver, der tager afsæt i målingerne. Denne metode involverer eleverne og gør det lærte til noget praktisk anvendeligt.

Har I ikke allerede et SparOmeter?

I kan låne et SparOmeter på flere biblioteker eller købe det for ca. 600-800 kr.

info.png

Fakta om Elspare-stafetten

  • Elspare-stafetten er udviklet i samarbejde med faglige konsulenter i Undervisningsministeriet og opfylder de trinmål, der i Fælles Mål stilles til undervisning i matematik og natur/teknik i 5.-6. klasse.
  • Elspare-stafetten tilbyder en let tilgængelig hjemmeside, der gør det nemt at arbejde med opgaver og resultater online i klassen.
  • Elspare-stafetten kan bruges som selvstændige eller tværfaglige forløb i natur/teknik og matematik og evt. andre fag.

 

Siden er opdateret 14.01.2016 Kommentér denne side Til top