Ny ventilation med lavt forbrug

Krav gav bedre anlæg og lavere forbrug

Novo Nordisk kan se frem til at spare 1 mio. kr. om året med sin nye ventilering af laboratorier i Gentofte. Projektet lykkedes, fordi Novo Nordisk holdt fast i deres krav, da leverandørerne tøvede.

Økonomi

Samlet besparelse i levetiden
14,4mio. kr.
Besparelse
1,1mio. kr./år
Årlig forrentning
6,9%
Hvad kostede det?
Investering
14,5 mio. kr.

Gode råd

  1. Hvis I har et gammelt anlæg, så tjek tryktab, lufthastighed og varmegenvinding. Hvis tryktabet og lufthastigheden er høje, hvis der ingen varmegenvinding er, og hvis motoren kører med maks.-omdrejninger, så kig på energiforbruget og overvej et nyt, energirigtigt anlæg.
  2. Få styr på kravene, når I skal købe nyt anlæg. Så står I bedre over for rådgivende firmaer og leverandører. Find den gyldne middelvej: Hvis kravene er for lave, risikerer I at få et ineffektivt anlæg. Stiller I for høje krav, kan projektet blive for dyrt.
  3. Stå fast over for de rådgivende firmaer og leverandørerne, når de siger, det ikke kan lade sig gøre. Lav en livscyklusanalyse, som medregner alt lige fra indkøb, projektering, vedligeholdelse og energiforbrug, så I kan se, hvor meget I sparer i sidste ende i forhold til investeringen i anlægget.
Mikkel Korneliusen

Hold dig orienteret om energitiltag i erhvervslivet

Hold dig orienteret om energitiltag i erhvervslivet

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og bliv informeret og inspireret til nye energitiltag. Vi sender 2-4 nyhedsmails om året. Til brug for udsendelse af nyhedsbrevet benyttes kun kontaktdata. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet, hvorefter oplysningerne slettes.

Tilmeld nyhedsmail


Det med småt

Til brug for udsendelse af nyhedsmailen benyttes kun kontaktdata. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsmailen, hvorefter oplysningerne slettes.