Få energirigtige vinduer

Få energirigtige vinduer

Få energirigtige vinduer

Hvis dine vinduer er utætte, kan du enten renovere eller udskifte.

Renover eller udskift

Det er rammens stand, der afgør, om du er nødt til at skifte hele vinduet, eller om du kan nøjes med at renovere dem, du har.

Renover vinduer

Renover

Hvis dine vinduesrammer er i ordentlig stand, kan du nøjes med at renovere vinduet.

Skift vinduer

Udskift

Hvis dine vinduesrammer ikke står til at redde, er du nødt til at udskifte hele vinduet.

Er du i tvivl?

Prøv vores vinduesguide, f.eks. hvis du ikke ved om du har termo- eller energiruder, eller du er i tvivl, om du skal renovere eller skifte.

Det skal du overveje

Er dine vinduer udtjente, utætte eller bare ikke særlig gode til at holde på varmen? Så er det tid til enten at forbedre dem eller skifte dem helt. Gør dig disse overvejelser, inden du går videre:

Overvej energi og økonomi

Overvej energi og økonomi

Det er dyrt at skifte vinduer, og tilbagebetalingstiden er ofte lang. Vælg derfor de kvalitets- og energimæssigt bedste vinduer på markedet. Selvom de ofte er dyrere, tjener du det ind i længden på en mindre varmeregning. Samtidig får du bedre komfort og indeklima. Vinduerne lever også længere end vinduer af dårlig kvalitet.

Arkitektur

Arkitektur

Det er ikke lige meget for din boligs arkitektur, hvilke vinduer du vælger til din hustype. Læs om din hustype i Bygningsguiden, og få gode råd til, hvordan du bedst renoverer eller skifter dine vinduer og samtidig bevarer husets arkitektur.

Hvis du har problemer med støj

Hvis du har problemer med støj

Hvis du bor et sted med meget støj, f.eks. ud til en stor vej, kan du overveje at skifte til særlige vinduer, der reducerer lyd. Du kan f.eks. skifte ruderne til lydruder, montere lydisolerende forsatsrammer eller skifte til helt nye lydsisolerende vinduer – de såkaldte lydvinduer.

Indbrudssikring

Indbrudssikring

Nye vinduer er mere sikre over for indbrud – især hvis du vælger nye vinduer lavet af plast eller aluminium.

 

Få energirigtige vinduer

Siden er opdateret 28.12.2017 Kommentér denne side Til top