Renover dine vinduer

Renover dine vinduer

Renover dine vinduer

Hvis dine vinduesrammer er i ordentlig stand, behøver du ikke udskifte hele vinduet. Så kan du nøjes med at renovere, udskifte glas eller installere et forsatsvindue.

Ældre vinduer med 1 lag glas

  • Bundstykket er råddentHvis det kun er bundstykket i dine vinduer, der er råddent, kan du få det repareret af en snedker.
  • Rammen er i god stand eller mangler malingHvis rammerne er i orden, kan du energiforbedre vinduerne ved at sætte en ekstra, indvendig rude i en træramme. Det kan være en forsatsramme eller en koblet ramme. Brug en 2-lags energirude i den indvendige ramme.

Ældre vinduer med 2 lag glas

I koblende vinduer, hvor rammen er i god stand eller blot mangler maling, kan du evt. nøjes med at udskifte den indvendige rude med en ny af 1-lags energiglas. Hvis der er plads, kan du bruge en 2-lags energirude.

Termovinduer

Hvis rammen er i god stand, kan du spare energi ved at skifte fra termorude til energirude. Det gælder typisk også vinduer, der kun er 8-10 år gamle.

Moderne energiruder isolerer næsten 3 gange bedre end traditionelle termoruder. En ny, 2-lags energirude og nye tætningslister i et termovindue af træ kan give næsten samme energibesparelse som et helt nyt vindue med energimærke C.

Se video om, hvordan du udskifter dine termoruder

Renover dine vinduer

Siden er opdateret 16.05.2019 Kommentér denne side Til top