De helt grønne husejere

De helt grønne husejere

De helt grønne husejere

Er du grøn husejer? Kom godt fra start

Er du grøn husejer? Kom godt fra start

Huset er fuld af vigtige valg for nye husejere - især, hvis det er dit første hus. Vi hjælper dig med inspiration, information og gode råd til at tænke energiforbrug og klima ind i din bolig.

Gør dit første hus grønnere

Gør dit første hus grønnere

 

Gør dit første hus grønnere

 

Vi kender de gode råd om at minimere flyveture og spise mindre oksekød. Men udskiftning til LED-pærer, effektive varmekilder og efterisolering af boligen har også en stor indflydelse på klimaet. 

En efterisolering af huset kan f.eks. medføre en reduktion af CO2-udledningen og giver samtidig en årlig besparelse på varmeregningen. Som sidegevinst kan du også forbedre energimærket og øge husets værdi.

Overvejer du at renovere dit første hus, så er det altså en god ide at undersøge mulighederne for at gøre det klimavenligt.

 

 

 

Hvad er energirenovering?

Hvad er energirenovering?

En energirenovering af dit hus er ganske enkelt en renovering, hvor du sænker energiforbruget i huset. Se videoen, og hør om fordelene.

Du skal acceptere marketing cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre cookieindstillinge.

Huset er fuld af vigtige valg. Hvad er vigtigt for dig?

Huset er fuld af vigtige valg. Hvad er vigtigt for dig?

Column 1   Column 5   Column 7
   

 

Renoveringen skal passe ind i en travl hverdag 

Det kan virke uoverskueligt at gå i gang med en renovering, når tiden er knap. Heldigvis kan mange projekter tages i det tempo, der passer jer bedst. Vil I gerne renovere i mindre etaper, så få hjælp fra en rådgiver til den optimale rækkefølge.


Budgettet må ikke løbe løbsk

Når I renoverer, er det en langsigtet investering i boligen. Med de rigtige løsninger minimerer I varmetabet og sparer derfor penge på varme- regningen fra det øjeblik, renoveringen er færdig. Husk, I også kan søge forskellige tilskud.


En renovering med grønne løsninger

I boligens energimærkningsrapport kan I få overblik over mulige projekter og se, hvad I sparer – og hvordan renoveringen påvirker CO2-udledningen.

 

   

TEST DIG SELV Hvor klimasmart er du?

TEST DIG SELV Hvor klimasmart er du?

Bo med mindre CO2

Ved du hvor meget CO2 du kan spare, når du renoverer energivenligt eller ændrer dine vaner?

Tag testen og se, hvor klimasmart du er!

Start testen

Besøg 2 helt grønne husejere

Besøg 2 helt grønne husejere

De helt grønne huskøbere

Masser af idéer, men nul erfaring med at renovere!

Tag på interaktiv tur hos Louise og Michael, og få klimavenlige ekspertråd samt gode tips til bedre indretning af et ældre hus.

Start din hustur

 

Rådgivning huskøb

Rådgivning huskøb

Gratis rådgivning


SparEnergi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om energien i din bolig. Find os på Facebook, og skriv dit spørgsmål på væggen.

Kontakt os på tlf.: 31 15 90 00 eller info@sparenergi.dk.

BedreBolig-rådgiver


BedreBolig-rådgiverne er godkendt af Energistyrelsen. De er arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører, håndværkere og andre fagfolk inden for byggeriet. Tag en uforpligtende snak med en eller flere, og find den rådgiver, der passer bedst til dit projekt.

Webinar til nye husejere

Webinaret klæder grønne husejere på til at tænke energiforbedringer ind i renovering af den nye bolig. Vi præsenterer en værktøjskasse med gode råd og informationer, både om hvordan du griber det an, hvad du kan gøre for at forbedre huset, og hvad du kan få af rådgivning og tilskud.

 

 

Søg tilskud

Søg tilskud

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig.

Du kan få tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at energirenovere.

Læs mere om tilskud

Indtast adressen, og se husets energimærke

Hvad betyder energimærket?

Hvad betyder energimærket?

Boligens energimærke giver dig et godt overblik over bygningens energiforbrug. Samtidig kan du også bruge energimærkets forslag til at forbedre og renovere huset, så det bliver billigere, grønnere og mere sundt at bo i. Vær obs. på, at boliger, der ikke er handlet eller sat til salg de seneste 10 år, ikke nødvendigvis har et energimærke.

Spar på varmeregningen

Spar på varmeregningen

 

Spar på varmeregningen

 

Husets temperatur betyder meget for familiens velvære. Behagelig varme skaber glæde og hygge. Træk og kulde gør det modsatte. Utætheder i et hus kan også mærkes på din økonomi. Det er nemlig meget dyrere at varme et dårligt isoleret hus op end et godt isoleret hus.

Husets varmetype spiller også ind. Hvis huset ligger i et fjernvarmeområde, er det oplagt at skifte til fjernvarme. Ved renovering af ældre huse er varmepumper den løsning, som energirådgivere oftest anbefaler udenfor fjernvarmeområder. En varmepumpe trækker ganske enkelt varme ud af luften eller jorden og bruger det til at opvarme dit hus.

Det er energivenligt, grønt og økonomisk for dig.

På gulvet  

Se, hvad du kan spare

 

Et godt indeklima giver god energi

Et godt indeklima giver god energi

Vidste du, at vi danskere opholder os inden døre 90 % af livet? Et godt indeklima har stor betydning for dit fremtidige liv i huset.
           
     

6 veje til at bedømme husets indeklima:

Føles luften frisk og ventileret?

Kan du lugte eller se skimmelsvamp i hjørner eller vinduesrammer?

Kan du se dug eller kondens på indersiden af vinduerne?

Føles temperaturen for varm eller kold?

Kan du mærke træk og kulde?

- Er der en dårlig akustik i rummet eller støj udefra?

 

Få bedre indeklima

Du kan selv gøre en del for at sikre et godt indeklima ved fx at lufte ud jævnligt. Samtidig er et godt indeklima en ekstra bonus, når du renoverer dit hus energirigtigt. Du forbedrer familiens sundhed og velvære. Du slipper for skimmelsvamp i huset. Du får mindre træk, kulde og støj udefra. Og du sparer penge på varmeregningen.

 

   
 
 
 
   
 

 

 

 
 
   
 

 

De helt grønne husejere