BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Isolering af fladt tag gav varmen tilbage i huset

Isolering af fladt tag gav varmen tilbage i huset

Efterisolering af tag og vægge gav bedre varme og komfort i 1-planshuset fra 1964. Den gamle isolering var dog vanskelig at fjerne, hvilket gjorde projektet dyrere end forventet.

Beboere

Jens på 76 år og hans hustru Lise på 73 år overtog huset i 1999. De havde tidligere boet i et 2-etageshus i Dragør, men flyttede til Lyngby, fordi huset lå i et godt område og var et 1-planshus uden trapper eller store niveauforskelle. Huset har fladt tag, og ved overtagelsen var der stadig etlagsruder i vinduerne. Disse blev dog erstattet med termoruder et par år senere. 

Beslutningen om projektet

Beslutning

Vores oliefyr var tidligere blev udskiftet med et gasfyr, men det var som om, det varmede på en anden måde, at det ikke rigtig kunne varme alle rum ordentligt op. Komforten i huset var simpelthen ikke god nok med gasfyret, fortæller Jens. Derfor besluttede vi at undersøge mulighederne for at energirenovere.  

Projektets rådgivere

Rådgivning

Vi fik en mand ud fra vores energiselskab, som tjekkede huset og konkluderede, at det kunne betale sig at efterisolere loft og vægge. Han anbefalede papiruld som isolering, og vi tog kontakt til et firma, der var specialister på dette område. De håndværkere, vi talte med, virkede dygtige og troværdige, og vi besluttede at bruge dem. 

Økonomien

Økonomi

Vi finansierede projektet med vores opsparing, så det var ikke noget problem. Til gengæld opstod der en del vanskeligheder med at isolere det flade tag, og det endte med at koste os 100.000 kr. ekstra. Det var selvfølgelige en ubehagelig overraskelse, men der var ikke så meget at gøre ved det, siger Jens. 

Processen

Forløb

Ret tidligt i projektet løb vi ind i vanskeligheder. Den gamle isolering under det flade tag var ikke til at få ud, og efter flere forsøg endte vi med at skære 2 store baner af taget for at komme ned til isoleringen. Det krævede stillads og overdækning af hele taget.

Vi opdagede også en udluftningskanal, der ikke var udført korrekt, og den skulle også repareres. Til sidst blev taget lukket igen, men det havde forsinket projektet mindst 1 måned og kostet os en del penge. 

Resultatet

Resultat

Resultatet er blevet rigtigt godt. Huset er langt mere behageligt at opholde sig i nu, og vores varmeregning er faldet.

Økonomi

Energiforbrug før
27.900kr./år
Energiforbrug efter
22.600kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
5.300kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Hulmursisolering
-
Isolering af gulv over uopvarmet kælder
-
Isolering af fladt tag
100.000kr.
I alt
100.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Gode råd over hækken

Vær forberedt på, at økonomien kan skride. Der kommer næsten altid uforudsete udgifter
Case, efterisolering af fladt tag og hulmursisolering, jens

Forbedringer og typiske besparelser

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning