250 mm på loftet har skåret 20 % af varmeregningen

250 mm på loftet har skåret 20 % af varmeregningen

Loftet var dårligt isoleret, og det gav sig udslag i indeklimaet og varmeregningen. Med 250 mm ekstra isolering er det slut med at fyre for gråspurvene.

Beboere

Huset fra 1961 ligger 5,5 km nord for Nykøbing Falster. Her bor Jeannette på 44 sammen med sine 2 døtre på 12 og 14 år, 2 hunde og 2 katte. Hun arbejder i OK-Fonden og bruger en stor del af sin fritid på at støtte op om døtrenes fodboldinteresse.

Jeanette købte huset i 2006, mens børnene var små, fordi hun gerne ville bo tæt på byen, men stadig på landet. Og så var det praktisk, at det lå tæt på pigernes skole.

”Huset var i dårlig stand, da jeg overtog det, og loftet er ikke den første renovering, jeg har fået gennemført. Faktisk har jeg i årenes løb efterhånden været samtlige rum i huset igennem”, fortæller hun. 

Beslutningen om projektet

Beslutning

Der var 2 grunde til, at jeg besluttede at få isoleret loftet: For det første syntes jeg, at varmeregningen var meget høj i forhold til husets størrelse. For det andet var der træk over det hele. Jeg vidste, at både loftet og hulmuren nok trængte til at blive isoleret, men jeg overvejede alligevel længe, om jeg skulle gøre noget ved det. I sidste ende er det jo altid et spørgsmål om økonomi.

Projektets rådgivere

Rådgivning   

Jeg kontaktede en håndværker, som kom ud for at kigge på det. Han vurderede, at det ikke ville blive nødvendigt at isolere hulmuren, hvis bare loftet blev isoleret, så det gav han mig et tilbud på. Jeg indhentede et tilbud mere fra en anden håndværker, men det var langt dyrere.

Begge håndværkere anbefalede at isolere med papiruld, så det valgte jeg at sige ja til. Jeg søgte også selv en del information om, hvad der ville være bedst for mit hus, men som udgangspunkt stolede jeg på, at håndværkerne vidste bedst.

Økonomien

Økonomi

Økonomien betød ret meget. Jeg var træt af at fyre for gråspurvene, men ville også være sikker på, at renoveringen kunne betale sig. Jeg havde regnet ud, at udgiften ville have tjent sig selv ind i besparelser på varmeregningen i løbet af 4 år. Derfor ville jeg gerne have det lavet hurtigst muligt, så jeg kunne nå at få glæde af besparelsen, mens jeg stadig bor i huset.

Processen

Forløb

Forløbet med håndværkeren var superprofessionelt. Der gik 14 dage, fra jeg fik et tilbud på projektet, indtil han var i gang. Selve arbejdet tog ca. 5 timer, og han overholdt både den aftalte tid og pris. Vi var ikke i huset, mens arbejdet stod på, fordi det støver lidt.

Resultatet

Resultat

Jeg sparer ca. 3.000 kroner kr. om året på varmeregningen, så den økonomiske gevinst er til at få øje på. Derudover er det blevet et meget rarere hus at være i, fordi vi ikke længere får træk. Det næste projekt, som jeg går og overvejer, er at udskifte døre og vinduer til en mere energivenlig slags.

Økonomi

Energiforbrug før
17.300kr./år
Energiforbrug efter
13.900kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
3.400kr./år / 20%

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Isolering af loft
12.000kr.
I alt
12.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Arbejdet støver slet ikke så meget, som man skulle tro. Alligevel kan det være en god ide at planlægge efter, at man ikke behøver at være hjemme, mens det står på
Case, Jeanette, Guldborgsund

Denne case er skabt i samarbejde med:

SEAS NVE

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

Isolering af loft

Typisk besparelse ved isolering af loft

10-50 kr./år pr. m2 loft du isolerer

Forudsætning for beregning: Gennemsnitlig energipris og isoleringsniveau

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning