BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Fra krævende pillefyr til fuldautomatisk varmepumpe

Fra krævende pillefyr til fuldautomatisk varmepumpe

Jan og Helle var blevet træt af at passe deres træpillefyr. Varmepumpen, de har nu, kører helt af sig selv og regulerer selv temperaturen.

Hvem bor i huset?

Jan og Helle bor i huset sammen med deres barn. De har boet i huset siden 1992 og er glade for at bo der. Huset ligger i en lille by tæt på Vesterhavet, og familien har planer om at blive boende i huset de næste mange år.
Beslutningen om projektet

Hvorfor besluttede I jer for at starte jeres projekter?

Det var mest økonomien, der betød noget, men det handlede også om at slippe for besværet med pillefyret. Vi havde haft det i 4 år, men vi syntes, der var meget, der skulle passes ved det. Det skulle renses, fyres op og have tjek en gang om året. Også skorstenen skulle renses.

Tidligere havde vi oliefyr, men da vi skiftede til pillefyret, var teknologien måske ikke så veludviklet med varmepumperne, som den er nu. Det virker til, at der er sket meget.

Projektets rådgivere

Hvad fik I af rådgivning til projektet?

Vi havde hørt om varmepumper før. Vi kontaktede et vvs-firma, som var ude at kigge på vores hus og beregne, og de hjalp os også med at vælge varmepumpe. Vi kendte firmaet, fra da vi fik pillefyret. Vi ville gerne bruge dem igen, for vi vidste, de var gode.
Økonomien

Hvilke tanker gjorde I jer omkring økonomien i projektet?

Vi lånte penge til det, så banken var inde over. Vi kunne jo se, vi kom til at spare penge på det i længden, så det var ikke nogen svær afgørelse.
Processen

Hvordan var forløbet for selve arbejdet?

Teknikerne satte varmepumpen op, og det tog et par dage. Vi skulle undvære varme undervejs, men det kunne vi godt. Vi havde varmt vand i huset; det var kun radiatorerne, vi ikke kunne varme op.

Teknikerne gav os også en instruktion til varmepumpen, da de havde sat den op, så det var nemt for os at komme i gang med at bruge den.

Resultatet

Hvordan har projektet ændret huset?

Den fungerer rigtig godt. Den kører helt af sig selv og regulerer selv. Når jeg sætter den til 20 °C, så er der 20 °C i huset. Det sker helt automatisk, og vi skal ikke gå og skrue op og ned for radiatorerne.

Vi hører den næsten ikke, den er simpelthen meget støjsvag. Det er en meget nem løsning, i stedet for træpillefyret, som vi skulle gå og rense og gøre ved. Det hele er bare fuldautomatisk og kører derudaf. Det er helt klart en fordel.

Økonomi

Energiforbrug før
52.000kr./år
Energiforbrug efter
15.000kr./år
Hvad har det betydet økonomisk?
37.000kr./år / 71%

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Skift til luft til vand-varmepumpe
118.000kr.
I alt
118.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Mindre vedligeholdelse

Gode råd over hækken

Benyt håndværkere, du kender.

Denne case er skabt i samarbejde med:

star vvs

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

skift til luft til vand varmepumpe

Typisk besparelse ved skift til luft til vand-varmepumpe

Sådan kommer du selv i gang

Sådan kommer du selv i gang

Hvis du overvejer at renovere, anbefaler vi, at du starter med at tage fat i en rådgiver.

Den bedste måde at starte et renoveringsprojekt er at få hjælp af en rådgiver til at finde ud af, hvad der kan betale sig, og i hvilken rækkefølge det skal gøres.

Vælg en energirådgiver, de er uddannet til at indtænke energibesparelser i dit projekt.

Læs mere om rådgivning