Med nye ruder forsvandt træk og unødigt energiforbrug

Med nye ruder forsvandt træk og unødigt energiforbrug

Oplevelsen af træk var årsagen til den høje temperatur inde på trods at tidligere energiforbedringer. Uvildig rådgivning fandt årsagen.

Beboere

Familien består af far og mor plus 2 voksne børn. Forældrene arbejder med it og offentlig forvaltning.

De har boet i huset i 20 år. Det var nærheden til arbejde og de gode muligheder i området, der betød noget for husvalget i sin tid. Og så var det et af de mere velrenoverede huse.

Oprindelig er området opført som medbyggerhuse, og der var mulighed for at inddrage overetagen senere. Denne store ommøblering af huset var allerede foretaget af de tidligere ejere.

Beslutningen om projektet

Belsutning

Det, der satte os i gang, var erkendelsen af, at man virkelig kan spare penge ved at gøre noget ved sit hus. Vi har fået inspiration på håndværkermesser om energirenovering, og vores håndværker var faktisk en, vi mødte der.

Vi blev også interesserede i solceller, som var særligt fordelagtige på det tidspunkt. Og det, at man kunne få udbetalt sin efterløn, fik os til at putte disse penge i vores solceller.

Vi har et stort solcelleanlæg, men det yder ikke helt så meget, som det burde, hvilket skyldes et birketræ hos naboen. Men vi holder meget af det birketræ, fordi det fortæller historien om, at kommunen forærede hvert hus et birketræ i sin tid, og det er et af de få, der er tilbage fra den gang. 

Projektets rådgivere

Rådgivning

Lige nu bruger vi al strømmen og lidt til. Men når de unge mennesker flytter hjemmefra, bliver der sikkert overskud, og så overvejer vi et hybridanlæg med gas og varmepumpe sammen.

Vi har hentet rådgivning flere steder. Vi har fået en del rådgivning fra håndværkere, og omkring krybekælderen fandt vi en måde at gøre det på, som forsikringsselskabet kunne godkende, og som kunne gøres udefra.

Vi var også glade for termograferingen, vi fik lavet. Den bekræftede, at det, der var lavet, var ok.

Økonomien

Økonomi

Vi havde midlerne til de små ting, og solcellerne blev som sagt finansieret med udbetalingen af efterlønspengene.

Processen

Forløb

Det, vi fik ordnet i denne omgang, var begrænset, så vi havde ikke problemer med forløbet.

Resultatet

Resultat

Det bedste er, at kuldetrækket er væk, og at vi nu har et dejligt indeklima. Og så sparer vi jo penge på vores energi. Før skruede vi op for varmen, fordi vi frøs, og det trak. Det er slut nu.

Økonomi

Energiforbrug før
29.200kr./år

Hvad kostede det?

Forbedringer
Udgift
Solcelleanlæg
-
Fra termorude til energirude
-
I alt
137.000kr.

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Mindre træk
Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Det er gode penge at give ud at få rådgivning.
Mest trygt med uvildig rådgivning
Case Ballerup - portrætbillede

Denne case er skabt i samarbejde med:

Energitjenesten

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

Solcelleanlæg

Typisk besparelse ved solcelleanlæg

Nye energiruder

Typisk besparelse ved fra termorude til energirude

30-120 kr./år pr. m2 rude du skifter

Forudsætning for beregning: Gennemsnitlig energipris og rude