Vi fik hjælp til at få lagt en plan

Vi fik hjælp til at få lagt en plan

Det er et velbygget hus i god stand som med et BedreBolig plan fik planlagt de kommende forbedringer. Vinduerne er det første der er lavet.

Beboere

Familien består af far og mor på ca. 40 år og deres 3 børn. Både far og mor arbejder i it-branchen. Familien spiller musik på forskellige instrumenter.

Huset blev købt for 10 år siden, da familieforøgelsen var på vej. Husets størrelse med plads til flygel og beliggenhed ved indkøbsmuligheder og gode nærtrafikforhold havde betydning for valget. Og så var det et velbygget, regulært hus.

Beslutningen om projektet

Beslutning

Vi var begyndt at skifte vinduer, inden vi fik vores BedreBolig-plan. Så vi var på rette vej. Men der var stadigvæk nogle vinduer, der skulle forbedres, så det gik vi i gang med. Det har betydet, at vi nu kan have sofaen stående foran vinduerne.

Vi har også fået installeret en luftsolfanger, der skal tilføre kælderrummene frisk, opvarmet luft. Den forventer vi os meget af med hensyn til indeklimaet i kælderen.

Projektets rådgivere

Rådgivning

Vi har fået hjælp hos håndværkere og kolleger. Egentlig rådgivning har vi ikke haft brug for endnu - ud over den vejledning vi fik med BedreBolig-planen.

Økonomien

Økonomi

Det, vi har lavet indtil nu, har vi kunnet finansiere med vores opsparing.

Processen

Forløb

Det var begrænsede indgreb, der hurtigt kunne laves uden gener for familien.

Resultatet

Resultat

Resultatet er et bedre indeklima, og når vi kommer videre, vil vi også kunne mærke det på varmeregningen. Men det er nok den forbedrede komfort, der driver os, sammen med muligheden for et bedre energimærke i en eventuel kommende salgssituation.

Økonomi

Energiforbrug før
33.200kr./år

Udbytte

Hvor meget bedre er huset blevet at bo i?

Hvor svært var det at udføre forbedringen?

 

Fordele

Mere frisk luft
Mindre træk
Bedre indeklima

Gode råd over hækken

Overvej, hvor meget dit hus skal fylde i dit livsprojekt.
Læg en plan, så du kender de kommende forbedringsarbejder.

Denne case er skabt i samarbejde med:

Energitjenesten

Om casebanken

Alle historier i casebanken er udtryk for enten boligejernes, boligadministratorens eller entreprenørens egne synspunkter og holdninger, ligesom tal for investering og energiforbrug før og efter renoveringen kommer fra selvsamme.

I de tilfælde, hvor de aktuelle energipriser ikke er oplyst, har vi brugt gennemsnitlige energipriser og korrigeret energiforbruget efter vejret.

Forbedringer og typiske besparelser

Fra vinduer med 1 lag glas til energivinduer

Typisk besparelse ved udskift vindue, som har 1 lag glas

30-340 kr./år pr. m2 vindue du skifter

Forudsætning for beregning: Gennemsnitlig energipris og vindue