Ny gaskedel

Ny gaskedel

Ny gaskedel

Hvis din gaskedel er klar til udskiftning, overvej i stedet at skifte til en billigere, mere klimavenlig opvarmningsform som varmepumpe eller fjernvarme. Hvis du vil beholde naturgas, kan det sandsynligvis betale sig at skifte kedlen. Nye kondenserende gaskedler udnytter gassen meget mere effektivt.
Ny gaskedel

Derfor skal du skifte

Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.
Visuel forbedring

Visuel forbedring

Løsningen kan forbedre din boligs udseende – enten ude eller inde.

Det bør du vælge

  • A-mærket kedel
    Vælg en A-mærket kedel. Årsvirkningsgraden for en A-mærket gaskedel ligger typisk på 100 - 102 %. Spørg din installatør hvilken kedel, der har den højeste virkningsgrad.
  • Modulerende kedelDe fleste kedler er modulerende, dvs. at de tilpasser sig varmeforbruget i huset.
  • Den rigtige størrelseHvis kedlen er for stor, udnytter den ikke gassen effektivt, og hvis den er for lille, giver den ikke nok varme, når det er koldt. Din installatør kan hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse kedel ud fra husets størrelse, isoleringsgrad og vandforbrug.
  • Vejrkompensering og natsænkningStyring med vejrkompensering og natsænkning får din kedel til at tilpasse varmeproduktionen efter dit behov.

Husk også

  • Overvej at skifte opvarmningsformI stedet for at få et nyt gasfyr kan du skifte til en billigere, mere klimavenlig varmeform som fjernvarme eller varmepumpe. Du kan få tilskud til at købe en varmepumpe eller få varmepumpe på abonnement i områder uden fjernvarme.
  • EftersynSørg for, at kedlen bliver efterset jævnligt – helst hvert 2. år. Så kan du forebygge ulykker.

Sådan virker det

En gaskedel giver dig varme og varmt vand ved at forbrænde naturgas. Forbrændingen danner kuldioxid og vanddamp. De kondenserende kedler udnytter både den varme, som opstår ved forbrænding, og varmen i vanddampen. 

Hvis du udskifter en gammelt naturgaskedel til en ny, kan du typisk spare 10-30 %.

Sådan foregår det

Se energiløsningen, håndværkeren bruger

I energiløsningen kan du se den detaljerede beskrivelse, som håndværkeren følger, når han udfører forbedringen. Du kan bl.a. se beregninger af, hvad du kan spare, tegninger af løsningen og en tjekliste over, hvad din håndværker skal undersøge, inden han går i gang.

Sådan ser det ud

Ny gaskedel

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere en ny gaskedel.

144 håndværkere

Ny gaskedel