Ny oliekedel

Ny oliekedel

Ny oliekedel

Hvis din oliekedel er klar til udskiftning, bør du overveje at skifte til en billigere, mere klimavenlig opvarmningsform som varmepumpe eller fjernvarme. Hvis du vil beholde olie, er det en god ide at skifte kedlen til en ny, effektiv model. Bemærk, at du kun må skifte til en ny oliekedel, hvis du bor uden for et område med fjernvarme eller naturgas.
Ny oliekedel

Derfor skal du skifte

Visuel forbedring

Visuel forbedring

Løsningen kan forbedre din boligs udseende – enten ude eller inde.

Det bør du vælge

 • A-mærket kedelVælg en A-mærket kedel med højest mulig kedelvirkningsgrad. Årsvirkningsgraden er typisk 98-100 % for en A-mærket kedel. Spørg din installatør, hvilken kedel der har den højeste virkningsgrad.
 • Kondenserende fyrKondenserende fyr er de mest energieffektive.
 • Vælg den rigtige størrelse fyrFyret skal passe til husets størrelse og varmebehov. Hvis det er for stort, udnytter det ikke brændslet effektivt, og hvis det er for lille, kan det blive svært at få nok varme i huset, når det er rigtig koldt udenfor.
 • Med eller uden installationDe fleste køber deres nye oliefyr hos en autoriseret vvs-installatør, der også kan installere fyret. Du kan også anskaffe det på andre måder, bl.a. over nettet. Det er billigere, men ofte følger installationen ikke med. Hvis du køber et oliefyr direkte hos en grossist eller over internettet, skal du være særligt opmærksom på garantiforholdene, og om fyret overholder kravene i Bygningsreglementet.

Husk også

 • Overvej at skifte opvarmningsformI stedet for at få et nyt oliefyr kan du skifte til en billigere, mere klimavenlig varmeform som fjernvarme eller varmepumpe. Du kan få tilskud til at købe en varmepumpe eller få varmepumpe på abonnement i områder uden fjernvarme.
 • Måske må du ikke få nyt oliefyrDet ikke tilladt at installere et nyt oliefyr, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas. Spørg din kommune, hvis du er i tvivl.
 • EftersynSørg for, at kedlen bliver kontrolmålt og evt. renset 1 gang om året af en skorstensfejer eller en oliefyrsmontør, som er teknisk ekspert. Du bør også få foretaget et årligt serviceeftersyn.
 • Undersøg andre varmeformerUndersøg på Energistyrelsens beregner Ny Varme, om du kan skifte til en billigere og mere miljørigtig opvarmningsform - f.eks. en varmepumpe. Hvis ikke, bør du erstatte din gamle oliekedel med en ny kondenserende model.

Hvad er en kondenserende kedel?

Der findes to typer oliekedler: kondenserende og ikke-kondenserende. Forskellen er, at en kondenserende kedel både udnytter den varme, som opstår ved forbrændingen af olie, og den varme, som findes i røgen. Derfor er den kondenserende kedel mere effektiv end almindelige oliekedler, som kun udnytter energien fra forbrændingen af olie.

Sådan foregår det

 • Den gamle kedel kobles fraHåndværkeren kobler din nuværende oliekedel fra varmeanlæg og varmtvandsbeholder og demonterer kedlen.
 • Den nye kedel monteresDen nye oliekedel bliver monteret og forbundet med varmtvandsbeholderen og olieledningen.
 • Vand tilsluttesVarmtvandsbeholderen bliver tilsluttet til vandforsyningen.
 • Kedlen kobles til varme og strømTil sidst bliver varmeanlægget koblet til oliekedlen, sluttet til strømmen og sat i gang.

Giv energiløsningen til håndværkeren

Energiløsningen findes også som en detaljeret vejledning til håndværkeren. Vis håndværkeren energiløsningen for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Sådan ser det ud

Ny oliekedel

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan udskifte din gamle oliekedel. Husk, at du ikke må få installeret en ny oliekedel, hvis du bor i et område med fjernvarme eller naturgas. Så skal du skifte til en af disse varmeformer. 

137 håndværkere

Ny oliekedel