Solcelleanlæg

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg

Solceller producerer el. Overvej et solcelleanlæg, hvis dit tag vender mod syd og ikke ligger for meget i skygge. Så kan du mindske både dit CO2-udslip og din elregning.
Solcelleanlæg

Derfor skal du gøre det

 • Lavere elregningSolcelleanlægget er koblet til det offentlige elnet via en elektronisk vekselretter, som automatisk tilpasser elproduktionen fra solcellerne til elnettets spænding og frekvens. Når solcellerne producerer elektricitet, tæller husets elmåler langsommere − eller ligefrem ”baglæns”, hvis elproduktionen fra solcellerne overstiger husets elforbrug.
 • Uafhængig af stigende elpriserPrisen på den el, som anlægget producerer, bliver låst fast, så du bliver mindre afhængig af prisstigninger på el.
 • Minimalt vedligeholdEt solcelleanlæg kan producere strøm i mange år – stort set uden vedligeholdelse. Teknologien er uden bevægelige dele og derfor robust og driftssikker. Solceller har en forventet levetid på 25 år, men inverteren holder normalt ikke lige så længe som resten af anlægget og skal typisk skiftes efter ca. 10 år.

Det bør du vælge

 • Vælg størrelse efter forbrugVælg et solcelleanlæg af en størrelse, hvor produktionen ikke er alt for høj i forhold til dit forbrug. Det vil typisk være et mindre anlæg, men det giver den bedste tilbagebetalingstid. Få installatøren til at hjælpe dig med at dimensionere anlægget.
 • Vælg placering efter forbrugHvordan, du skal placere dit solcelleanlæg, afhænger af, hvornår på dagen du har det største forbrug. Bed din installatør om at hjælpe med at finde den mest optimale placering for anlægget.
 • VE-installatørNår du bruger en VE-godkendt installatør, er du sikker på, at vedkommende er i stand til at installere anlægget korrekt. Find en VE-godkendt installatør på Håndværkerlisten.

Husk også

 • Anlægget producerer mest strøm i dagtimerneDin solcellestrøm skal bruges inden for den sammen time, som den er produceret. Læg derfor så vidt muligt dit elforbrug i de lyse timer.
 • Tjek lokalplanenInden du beslutter dig for at etablere solfangere på huset, bør du sikre dig, at lokalplanen tillader det. Det er især relevant i områder med mange fredede bygninger eller i rækkehuse.

Sådan virker det

Et solcelleanlæg producerer strøm ved hjælp af sollys. Solceller til boliger sælges i moduler, og de fleste anlæg er på ca. 6 kW og fylder mellem 15 og 40 m2. Størrelsen afhænger af, hvor meget plads du har og hvor meget du vil investere i anlægget.

Så meget kan du spare

4.660kr./år

En familie med et årligt elforbrug på 5.000 kWh får et solcelleanlæg på ca. 4 kWp. Husets tag hælder 40 ° og vender mod syd. Elpris ved køb: 2,30 kr./kWh. Elpris ved salg: 0,88 kr./kWh (2016)

Større uafhængighed af fossile brændsler

Når du vælger vedvarende energi, får du en CO2-venlig energiform. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi.

Sådan foregår det

 • Montering af solcellerneHåndværkeren monterer solcellerne et sted, hvor de ikke er udsat for skygge fra midt formiddag til sen eftermiddag i månederne start april til slut september.
 • Inverteren placeres korrektInverteren bliver placeret tørt og køligt af hensyn til levetid og ydeevne og ikke i et beboelsesrum, da den kan afgive en svag summen. Inverteren skal sidde tættest muligt på solcellemodulerne for at mindske de elektriske tab.
 • Anlægget tilsluttes elnettetNår anlægget er opsat, skal det tilsluttes elnettet af en autoriseret elinstallatør.

Se energiløsningen, håndværkeren bruger

I energiløsningen kan du se den detaljerede beskrivelse, som håndværkeren følger, når han udfører forbedringen. Du kan bl.a. se beregninger af, hvad du kan spare, tegninger af løsningen og en tjekliste over, hvad din håndværker skal undersøge, inden han går i gang.

Sådan ser det ud

Solcelleanlæg

Find en håndværker

Her kan du se de håndværkere i dit område, der kan installere et solcelleanlæg.

130 håndværkere

Relaterede løsninger

Solcelleanlæg