BETA
Vi bygger nyt site, og det kan godt rode lidt imens.

Drift af fjernvarmeanlæg

Drift af fjernvarmeanlæg

Drift af fjernvarmeanlæg

Hold styr på driften af dit fjernvarmeanlæg og undgå at betale for fjernvarme, som du ikke har gavn af.

Gode råd til driften

  • Afkøling af returvandet er vigtigtFor ikke at spilde varme er det vigtigt, at dit vand er afkølet, når det sendes tilbage til fjernvarmeværket. Mange steder får man en bonus, hvis returvandets temperatur er lav nok, og en merudgift, hvis temperaturen er for høj. Spørg dit fjernvarmeselskab, hvad der gælder for dig.
  • Husk at få tjekket dit anlægDu kan sikre en stabil drift af dit anlæg ved at få tjekket det regelmæssigt. Tjekket skal foretages af en fagmand f.eks. hvert eller hvert 2. år. Fagmanden bør både justere anlægget og sikre sig, at dit radiatorsystem er stort nok. Nogle fjernvarmeselskaber tilbyder denne service som en del af deres ydelser. Spørg hos dit selskab.
  • Automatik kan regulere temperaturen efter behovOvervej at få automatik på varmeanlægget – så tilpasser temperaturen i dit system sig altid efter temperaturen udenfor. Desuden sørger automatikken for, at du har lavere temperaturer om natten og på andre tidspunkter af døgnet, hvor du har mindre brug for varme.
  • Dit forbrug afhænger også af adfærdEn del af din samlede varmeudgift til opvarmning og varmt brugsvand er bestemt af din adfærd – altså gode eller dårlige vaner.

Sæt anlægget på sommerdrift

Du kan spare penge ved at sætte dit fjernvarmeanlæg på sommerdrift om sommeren, når du ikke har brug for varme. Sådan gør du:

  • Sluk for sommerventilenMange anlæg har en sommerventil, der lukker for vandet frem til radiatorerne. Spørg dit lokale fjernvarmeselskab eller den VVS’er, der laver service på dit anlæg, hvis du er i tvivl.
  • Tænd for cirkulationspumpen i 10 sek. en gang om månedenPå den måde undgår du, at pumpen sætter sig fast.
  • Luft godt udMangel på udluftning kan føre til fugt i din bolig. Det er især et problem, hvis du bor i et tæt hus uden ventilationsanlæg, eller det er en kold sommer.

Isoler de varme rør

Det kan næsten altid betale sig at efterisolere rør i uopvarmede rum (bryggers, kældre, krybekældre, loft og skunk). Der bør være mindst 40 mm på varmerør og varmtvandsrør, som er i brug hele året.

Drift af fjernvarmeanlæg

Siden er opdateret 23.01.2023 Kommentér denne side Til top