Når du skal skifte kedel

Når du skal skifte kedel

Når du skal skifte kedel

Du kan spare op til 30 % af forbruget, hvis du skifter fra gammel til ny kedel. Men de fleste kan spare endnu mere ved at skifte til fjernvarme eller varmepumpe.

Skift varmeform i stedet for kedel

Prøv beregneren 'Ny Varme' herunder og se, hvilke muligheder du har i dit område, og hvor meget du kan spare ved at skifte.

Du kan få tilskud på 13-30.000 kr. til at skifte til varmepumpe, hvis du bor i et område uden fjernvarme.

Hvis du vil have ny naturgaskedel

En ny kedel skal opfylde Bygningsreglementets energikrav, men du kan få kedler, som er endnu mere energieffektiveEnergieffektivAt et apparat er energieffektivt betyder, at det udnytter energien så godt som muligt og med mindst muligt tab..

Overvej alternativt en gashybridvarmepumpe

Hvis du ikke er ikke klar til at konvertere helt, kan du overveje en gashybridvarmepumpe, som kombinerer naturgas med en varmepumpe, så din gaskedel kun behøver køre i de koldeste måneder af året. På den måde sparer du penge, og din opvarmning bliver mere CO2-venlig. Besparelsen er dog mindre end ved at skifte helt til varmepumpe.

Når du køber en ny kedel, er den også forsynet med en energieffektiv cirkulationspumpeCirkulationspumpeEn cirkulationspumpe er en pumpe, der sender dit varme vand rundt i dine radiatorer eller gulvvarme. .

Sådan vælger du

  • Se efter energimærketDe bedste anlæg har A+++ eller A++, men for kedler er det højest energimærke A og A+ for pakkeløsninger. Gå efter den højeste årsvirkningsgrad, hvis flere fyr har samme energimærke. Pakkeløsning er, når flere teknologier kombineres i ét opvarmningsanlæg, f.eks. gasfyr og varmepumpe. På mærket kan du også se effekt og støjniveau. Læs mere om energimærkning af naturgaskedler
  • Få hjælp til størrelsenFå professionel hjælp til at vælge kedlens størrelse. Hvis kedlen er for stor, udnytter den ikke brændslet effektivt. Hvis den er for lille, kan det blive svært at få varme nok i de koldeste perioder.
  • Vælg anlæg med klimastyringKlimastyring kaldes også vejrkompenseringsstyring. Det sørger for, at kedlen ikke kører på maksimal ydelse, når behovet for varme ikke er så stort.
  • Vælg anlæg med natsænkningNatsænkning betyder, at anlægget producerer mindre varme om natten end om dagen.

Sådan foregår udskiftning af naturgaskedlen

 

Når du skal skifte kedel

Siden er opdateret 13.10.2021 Kommentér denne side Til top