Renovering af bygninger

Renovering af bygninger

Renovering af bygninger

Renovering har positiv effekt på både økonomi og indeklima. Undersøg, hvilke bygningsdele der trænger mest – evt. med hjælp fra en rådgiver – og indhent derefter tilbud på renoveringen. Husk, at I har mulighed for at få tilskud til energirenoveringer fra energiselskaberne.

Fordele ved renovering

  • ØkonomiMindre udgifter til opvarmning og øget værdi af bygningen.
  • Sundhed og komfortBedre indeklima og komfort. Nedsætter risikoen for, at medarbejderne udvikler astma og allergi og kan afhjælpe dagligdagsproblemer som hovedpine og træthed.

Skaf overblik, før I går i gang

Det kan være en god investering at hyre en rådgiver til at udpege, hvilke renoveringer der er relevante og rentable, og til at sikre fremdrift. Det gælder især ved større projekter. På Energistyrelsens Håndværkerliste kan du desuden finde håndværkere, der er særligt uddannet til netop de renoveringer, I skal i gang med.

Mange energiselskaber tilbyder rådgivning om energirenovering. Men I kan også selv gennemgå bygningerne ved at bruge Energistyrelsens Tjekliste for klimaskærm. 


Tjekliste for klimaskærm


Tjekliste for klimaskærm

Billede klimaskaerm_tjekliste.png

Tjekliste for klimaskærm

29.10.2019
1.29 MB
4 SIDER
Brug tjeklisten eller få en specialist til at lave et energieftersyn af jeres klimaskærm.

Tjek vinduer og isolering

Brug bygningens energimærke

Energimærkningsrapporten foreslår energiforbedringer, angiver investeringernes størrelse og viser besparelserne i kWh og kr.

Undersøg muligheder for salg af energibesparelser

Husk, at der er mulighed for at få tilskud til energirenovering f.eks. fra energiselskaberne. I praksis fungerer det ved, at I sælger de besparelser, I opnår ved renoveringen, til energiselskabet, som så giver tilskud på 10-42 øre pr. sparet kWh.

Optimer kvaliteten af jeres energirenovering

Tænk på bygningen som en helhed, når I energirenoverer. Der kan ofte være både økonomiske og tekniske fordele ved at gøre flere ting på én gang. Og husk at sikre jer, at løsningerne lever op til kravene i Bygningsreglementet.

Brug Energistyrelsens kravspecifikationer

Hvis I ikke bruger en rådgiver, kan Energistyrelsens Kravspecifikationer hjælpe med at projektere de enkelte energiforbedringer og overholde kravene på området.


Kravspecifikationer til klimaskærmen


Kravspecifikationer til klimaskærmen

Billede klimaskaerm.png

Kravspecifikationer til klimaskærmen

08.07.2019
2.18 MB
4 SIDER
Brug listen med krav – når I skal investere i ny klimaskærm.

Renovering af bygninger

Siden er opdateret 11.07.2019 Kommentér denne side Til top