Finanssektor

Finanssektor

Finanssektor

Materialer til finanssektoren

Materialer til finanssektoren

Her på siden kan finanssektoren finde materialer, der kan hjælpe i den daglige kontakt med nuværende eller kommende boligejere, der har tanker om energibesparelser i boligen.

Nyt format af energimærkningsrapporten

Nyt format af energimærkningsrapporten

Energimærkningsrapporten har fået et nyt design, der skal føre til flere konkrete energiforbedringer.

Fordelene ved det nye format

Fra september 2021 bliver energimærkningsrapporten mere overskuelig for boligejeren, og det bliver endnu nemmere at komme i gang med energiforbedringer.

Med det nye design bliver det mere tydeligt:

  • hvor det er mest relevant at energiforbedre
  • hvad der er gevinsterne for økonomi og klima
  • hvordan det konkret kan gøres

Som noget nyt er de vigtige informationer samlet på de første 2 sider, og rapporten indeholder energikonsulentens bedste forslag til energiforbedringer – hvis der er rentable forbedringer. Det gør det let at se, hvor det er mest relevant at gennemføre energiforbedringer.

Den nye energimærkningsrapport

Det betyder det for finanssektoren

Energikonsulentens anbefalinger til de bedste energiforbedringer, og rapporten i sin helhed, gør det lettere og mere overskueligt for boligejeren at komme i gang. Samtidig bliver det nemmere at se, hvor der er rentable investeringer.

Derfor vil flere sandsynligvis anvende rapporten som grundlag for at investere i energiforbedringer – og dermed vil flere søge om finansiering til energiforbedringer.

Rapporter med det gamle design er stadig gyldige

10 års gyldighed

Den gamle og den nye version af energimærkningsrapporten lever side om side. En energimærkning er gyldig i 10 år, og derfor er rapporter med det gamle design stadig gyldige. Det er en vigtig viden at formidle videre til både købere og sælgere.

Materialer til købere og sælgere

Materialer til at forklare købere og sælgere om den nye energimærkningsrapport:

Kort film til købere og sælgere

'Byg om så det kan mærkes'

'Byg om så det kan mærkes'

Husejerne tager de afgørende finansielle snakke om renovering med banken – det perfekte tid og sted at gøre dem opmærksomme på, at energirenovering kan være en god investering

Det skaber merværdi for kunden, at tale med dem om deres situation og give dem ekstra viden og inspiration til energirenovering gennem materialerne fra kampagnen ’Byg om, så det kan mærkes’. Samtidig er det også en god mulighed for at bidrage til den grønne omstilling – og måske leder snakken videre til et grønt udlån.

Yderligere information

For yderligere information kontakt Line Kold, Energistyrelsen på lkol@ens.dk.

 

Finanssektor