Rådgivning om energi

Har du brug for rådgivning om, hvor i din bolig du kan spare energi? Læs her, og find ud af, hvilke muligheder der er.

Energistyrelsens gratis rådgivning

Du kan bruge vores gratis rådgivning, hvis du er i tvivl om f.eks. køb af hårde hvidevarer, hvordan du finder en god LED-pære, eller hvad du bør vide, hvis du overvejer at få en varmepumpe.

Vi hjælper dig med gode råd om energiforbedringer af din bolig og med at få fat i de rigtige mennesker, hvis du har brug for yderligere rådgivning.

Målgruppen for rådgivningen er alle private husstande.

Kontakt

Skriv til info@sparenergi.dk, eller ring på tlf. 31 15 90 00

Telefontider:

  • Mandag, tirsdag og torsdag: kl. 8-17
  • Onsdag: kl. 8-20
  • Fredag: kl. 8-15

BedreBolig-rådgivere

BedreBolig - besparelsen betaler sig

En BedreBolig-rådgiver kan både yde rådgivning og stå for hele renoveringsforløbet. Du vælger selv, hvor stor en del du vil have hjælp til.

Alle BedreBolig-rådgivere er godkendte af Energistyrelsen. Rådgiverne er særligt uddannede til at yde samlet og kvalificeret rådgivning med fokus på energien og dialogen med dig.

 Husk, at du fra 2016 kan få fradrag for BedreBolig-rådgivning via håndværkerfradraget.

VE-godkendt installatør

Hvis du skal have installeret vedvarende energi – dvs. varmepumpe, solenergi eller biobrændsel – bør du overveje at vælge en installatør, der er godkendt efter VE-godkendelsesordningen. Så er du sikret, at virksomheden har ansatte, der har Energistyrelsens VE-godkendelse. VE står for vedvarende energi.

For at blive godkendt som VE-installatør eller VE-montør af Energistyrelsen skal virksomheden være autoriseret el- eller vvs-installatør og have mindst 1 VE-uddannet medarbejder ansat. 

 Husk, at du fra 2016 kan få fradrag for rådgivning via håndværkerfradraget.

Energiselskaberne

Energiselskaberne er pålagt at skabe energibesparelser hos danske forbrugere. Derfor yder de enten tilskud til energibesparelser eller rådgivning, der skal hjælpe danskerne med at lokalisere de steder, de kan energiforbedre deres boliger.

Tilbuddene om rådgivning varierer lidt fra selskab til selskab. På Energisparesiden.dk får du et overblik over selskabernes ordninger, og du finder en oversigt over de enkelte selskaber og de tilbud, de har til boligejere.

Energikonsulenterne

Energikonsulenter er certificerede bygningskonsulenter. Det er f.eks. en energikonsulent, du skal have fat i, hvis du skal have energimærket din bolig.

Energimærkningen er en fuldstændig gennemgang af dit hus, og den fortæller dig, hvor det er en god idé at sætte ind. Men energikonsulenten kan også hjælpe dig med rådgivning om de energiforbedringer, du allerede har bestemt dig for.

Siden er opdateret 20.09.2016 Kommentér denne side Til top