Find en rådgiver

Har du brug for rådgivning om, hvor i din bolig du kan spare energi? Find en rådgiver med særlig viden om energiforbedringer her.

BedreBolig-rådgivere

BedreBolig - besparelsen betaler sig

En BedreBolig-rådgiver kan både yde rådgivning og stå for hele renoveringsforløbet. Du vælger selv, hvor stor en del du vil have hjælp til.

Alle BedreBolig-rådgivere er godkendte af Energistyrelsen. Rådgiverne er særligt uddannede til at yde samlet og kvalificeret rådgivning med fokus på energien og dialogen med dig.

VE-rådgiver

Hvis du skal have installeret vedvarende energi – dvs. varmepumpe, solenergi eller biobrændsel – bør du overveje at vælge en installatør, der er godkendt efter VE-godkendelsesordningen. Så er du sikret, at virksomheden har ansatte, der har Energistyrelsens VE-godkendelse. VE står for vedvarende energi.

For at blive godkendt som VE-installatør eller VE-montør af Energistyrelsen skal virksomheden være autoriseret el- eller vvs-installatør og have mindst 1 VE-uddannet medarbejder ansat. 

Energiselskaberne

Energiselskaberne er pålagt at skabe energibesparelser hos danske forbrugere. Derfor yder de enten tilskud til energibesparelser eller rådgivning, der skal hjælpe danskerne med at lokalisere de steder, de kan energiforbedre deres boliger.

Tilbuddene om rådgivning varierer lidt fra selskab til selskab. På Energisparesiden.dk får du et overblik over selskabernes ordninger, og du finder en oversigt over de enkelte selskaber og de tilbud, de har til boligejere.

Energikonsulenterne

Energikonsulenter er certificerede bygningskonsulenter. Det er f.eks. en energikonsulent, du skal have fat i, hvis du skal have energimærket din bolig.

Energimærkningen er en fuldstændig gennemgang af dit hus, og den fortæller dig, hvor det er en god idé at sætte ind. Men energikonsulenten kan også hjælpe dig med rådgivning om de energiforbedringer, du allerede har bestemt dig for.

Energitjenesten

Energitjenesten giver uvildig information og rådgivning om energibesparelser og vedvarende energi. Rådgiverne hos Energitjenesten kan f.eks. hjælpe dig med spørgsmål om energirigtig renovering af din bolig.

Energitjenesten er bygget op omkring 10 lokale energitjenester fordelt i hele landet. Du kan ringe til Energitjenesten på telefon 70 333 777 eller skrive til dem.

Det er gratis at kontakte Energitjenesten. Forhør dig om priser og tilbud på rådgivning om din bolig.

Rådgivningstjenesten

Når dit gamle olie- eller naturgasfyr skal udskiftes, kan rådgivningstjenesten hjælpe dig. Ring til rådgivningen, og få hjælp til at vælge den mest oplagte opvarmningsform.

Det er et partnerskab bestående af Energitjenesten, Bolius og Teknologisk Institut, der varetager rådgivningstjenesten.

Siden er opdateret 03.08.2015 Kommentér denne side Til top