Investering

50.000 kr.

Tilskud

14.214 kr.

Besparelse

10.339 kr. årligt

Tilbagebetalingstid

3,5 år

Nu har jeg nogle armaturer, der ikke skal skiftes i min tid, og jeg kommer helt sikkert ikke til at savne at stå på en 6 meter høj stige for at skulle rode med den slags.

 
Max Christian Adelsbøll

Stigende elpriser ramte hårdt 

Behovet for belysning er stort på et ridecenter, hvor store indendørs områder som stald og ridehal skal lyses op, og det var medvirkende til, at Kirstinekjaer Horses blev hårdt ramt af prisstigningerne på el, der ramte i 2022.

Det fik Max Christian Adelsbøll til at undersøge mulighederne for at spare på strømmen, og i den forbindelse blev han opmærksom på Erhvervspuljen, der giver tilskud til grøn omstilling i det private erhvervsliv.

Billede

”Forbruget af strøm til belysning er stort, når man arbejder med heste, og jeg var nødt til at gøre noget for at undgå at stå i så usikker en situation igen. Da jeg så, at jeg kunne få tilskud, fik det mig til at kaste mig over projektet og få det gennemført,” siger Max Christian Adelsbøll, der bl.a. har en fortid som generalsekretær og elitechef i Dansk Ride Forbund.

Fik hjælp af leverandøren

Han har udskiftet 62 armaturer med lysstofrør til ny LED-belysning. Han har ikke benyttet en rådgiver, men i stedet har han fået god hjælp af leverandøren undervejs.

”Markedet for LED-belysning kan godt virke uoverskueligt, men jeg fik rigtig god og professionel hjælp af leverandøren, som jeg sendte billeder og specifikationer på bygningerne, så de kunne guide mig til det helt rigtige valg. Det samme vil jeg helt klart anbefale andre at gøre, hvis de ikke har en rådgiver tilknyttet.”

Klarede ansøgning selv

Max Christian Adelsbøll anslår, at han har brugt 10 – 12 timer på at ansøgningsprocessen, som han selv har stået for.

”Processen har været fin, og jeg fik hurtigt svar på mine spørgsmål fra Energistyrelsen, når jeg havde brug for det. Det er selvfølgelig en smule omstændeligt, og man skal lægge lidt energi i det, men når det drejer sig om tilskud til LED, er der en skabelon, der forenkler ansøgningsprocessen og gør den ret nem at komme igennem. Så hvis man har mod på det, kan man godt klare det på egen hånd.”

Billede

Slut med lysstofrør - og stigen

Kirstinekjaer Horses blev ramt hårdt, da priserne på strøm hamrede i vejret efter Ruslands invasion af Ukraine, men det har samtidig betydet, at Max Christian Adelsbøll blev tvunget ud af starthullerne og i dag står med en virksomhed, der er bedre rustet til fremtiden.

”Min forretning var ved at vælte, og jeg fik et chok, da priserne på el pludselig steg voldsomt. Men det fik mig samtidig til at indse, at jeg var nødt til at tage ansvar og gøre noget selv for at blive mere robust. Det er den nye LED-belysning klart medvirkende til, og i dag har jeg minimeret risikoen, hvis en lignende situation skulle opstå,” siger han.

Derudover ser han endnu en klar fordel ved at have skilt sig af med de gamle lysstofrør. 

”Nu har jeg nogle armaturer, der ikke skal skiftes i min tid, og jeg kommer helt sikkert ikke til at savne at stå på en seks meter høj stige for at skulle rode med den slags. Og så giver de endda et bedre lys og farve, ligesom de ikke står og blinker, når man tænder dem,” siger han.  

Få tilskud til den grønne omstilling

Med Erhvervspuljen kan din virksomhed få tilskud til at sænke energiforbruget og CO2-udledningen.

Billede

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få løbende information om Erhvervspuljen, og hvordan din virksomhed kan spare energi og CO2.

Billede