Indkøbsanbefalinger for støvsugere v1.0

Indkøbsanbefalinger for støvsugere v1.0

Indkøbsanbefalinger for støvsugere v1.0

Vælg støvsuger efter energiklasse og rengøringsevne i stedet for en støvsuger med stor effekt. Så undgår du at købe en støvsuger, der bruger alt for meget energi, og som måske endda er dårlig til at gøre rent.

Anbefalingerne er baseret på EU’s obligatoriske energimærkningsordning og EU-forordning om miljøvenligt design.

Anbefalingerne gælder for støvsugere til brug i husholdninger og til professionel rengøring på f.eks. kontorer, skoler, hoteller mv. Anbefalingerne gælder ikke for vådstøvsugere, våd/tørstøvsugere, batteridrevne støvsugere, robotstøvsugere, industristøvsugere, centralstøvsugere og udendørsstøvsugere.

Støvsugere til husholdningsbrug o.l.

  • Vælg energiklasse A
  • Vælg rengøringsklasse A for rengøring af hårdt gulv
  • Vælg rengøringsklasse B for rengøring af tæpper
  • Vælg støvemissionsklasse A

Støvsugere til professionel brug

  • Der er stadig få professionelle støvsugere i energiklasse A og i de bedste rengøringsklasser på markedet. Spørg efter energiklasse og rengøringsklasse i forbindelse med indkøb/udbud, og lad dette indgå i vurderingen.

Gode råd om valg af støvsugere

  • Effekt på 900 watt eller mindreStøvsugere med en effekt på over 1.600 watt er ikke længere tilladt på markedet. Antallet af watt siger ikke noget om, hvor god støvsugeren er til at suge støvet op. En støvsuger på 900 watt kan suge lige så effektivt som en på 2.000 watt og bruger ikke nær så meget energi.
  • Kend jeres behovHvis støvsugeren især skal bruges til hårde gulve eller gulvtæpper, så vælg en støvsuger med særlig god rengøringsevne på hhv. hårde gulve eller gulvtæpper. Skal støvsugeren både bruges til hårde gulve og tæpper, så vælg en støvsuger, der er velegnet til begge gulvtyper.
  • Lavt støjniveauDet normale støjniveau for en støvsuger er mellem 65 og 85 dB. De mest stille husholdningsstøvsugere har et støjniveau på 62 dB. Til professionelt brug findes der endnu mere støjsvage støvsugere.

Målemetoder

Indkøbsanbefalinger for støvsugere v1.0

Siden er opdateret 11.10.2017 Kommentér denne side Til top