One-pager om energirenovering

Få overblik over prisen på forskellige renoveringer, og se boligejernes årlige besparelse

Hent (pdf)

Nyt format af energimærkningsrapporten

Som ejendomsmægler kan du bruge energimærkningsrapporten som et værktøj i dialogen med boligkøbere og boligsælgere – og det værktøj er blevet bedre.

Fordelene ved det nye format

Fra september 2021 bliver energimærkningsrapporten mere overskuelig for boligejeren, og det bliver endnu nemmere at komme i gang med energiforbedringer.

Med det nye design bliver det mere tydeligt:

 • hvor det er mest relevant at energiforbedre
 • hvad der er gevinsterne for økonomi og klima
 • hvordan det konkret kan gøres

Som noget nyt er de vigtigste informationer samlet på de første 2 sider, og rapporten indeholder energikonsulentens bedste forslag til energiforbedringer – hvis der er rentable forbedringer. Det gør det let at se, hvor det er mest relevant at gennemføre energiforbedringer.

Med rapportens anbefalede energiløsninger i hånden kan boligejeren kontakte en relevant håndværker, f.eks. ved hjælp af SparEnergi.dk.

Energikonsulentens anbefalinger til de bedste energiforbedringer, og rapporten i sin helhed, gør det lettere og mere overskueligt for boligejeren at komme i gang.

Sådan hjælper du boligejerne

For dig som ejendomsmægler er rapportens nye format et godt dialogværktøj.

Hvis boligen har en dårlig energitilstand, vil rapporten vise vejen til at skabe energiforbedringer. På den måde kan rapporten hjælpe både købere og sælgere til at se potentialerne i boligen.

Flere og flere danskere er optaget af klima, og rapporten er også et godt værktøj i din dialog med de klimabevidste købere.

Rapporter med det gamle design er stadig gyldige

Den gamle og den nye version af energimærkningsrapporten lever side om side. En energimærkning er gyldig i 10 år, og derfor er rapporter med det gamle design stadig gyldige. Det er en vigtig viden at formidle videre til både købere og sælgere.

Opdateringer i det nye rapportlayout

Det nye rapportlayout er den 9. december 2021 opdateret med en række mindre justeringer.

Opdateringerne sker på baggrund af de første erfaringer med det nye rapportlayout, hvor vi har samlet op på henvendelser fra interessenter og brugere af energimærkningsrapporten.

Bygningens beregnede energibehov i energienheder

Ejendomsmæglerbranchen har efterspurgt en angivelse af bygningens beregnede energibehov i måleenheder. I henhold til formidlingsbekendtgørelse skal denne oplysning fremgå af salgsopstillingen.

Under baggrundsinformation om bygningen i det nye rapportlayout er følgende tilføjet:

 • Bygningens beregnede energibehov i energienheder fremgår nu af en forbrugsoversig
 • Opdeling af el til andet i el til bygningsdrift og el til forbrug
 • Oplysning om bidrag fra VE-produktion
 • Forklaring af hvad el til andet dækker over

Film: Casper Thielsen fra energimærkningsordningen forklare nærmere om opdateringen af rapportlayoutet (Vimeo)

Vær opmærksom på, at opdateringerne først er at finde i energimærkningsrapporter udarbejdet fra 9. december 2021.

 • Det beregnede energibehov fra 1. september 2021 til 9. december 2021
  For energimærkninger indberettet mellem 1. september 2021 og 9. december 2021, kan oplysningerne om bygningens beregnede energibehov i energienheder søges frem i et Excelark udarbejdet af Energistyrelsen. Oplysningerne findes ved at søge på energimærkningsnummeret i Excelarket.

  Hent excelark med beregnet energibehov

 • Det beregnede energibehov fra 9. december 2021 og frem
  For energimærkninger indberettet fra den 9. december 2021 og herefter, kan man finde oplysningerne om bygningens beregnede energibehov i energienheder i energimærkningsrapporten under emnet Baggrundsinformation.

Mere information

Accepter venligst markedsføringscookies for at se dette indhold

Til købere og sælgere

Materialer til at forklare købere og sælgere om den nye energimærkningsrapport:

Nyhedsmail til partnere

Tilmeld dig vores nyhedsmail til partnere, og få besked når der er nye materialer eller aktiviteter til jer som partnere. Udfyld dine præferencer ved tilmeldingen, så får du kun de mails, der har relevans for dig.

Det med småt: Til brug for udsendelse af nyhedsmailen benyttes kun kontaktdata. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsmailen, hvorefter oplysningerne slettes.

Billede
Postkasse med planer og blomster hængende ud