Mindre varmeregning

Mere jævn varme

Mindre støj og vedligeholdelse

Fra håndværkertilbud til langsigtet investering  

Bente og Keld købte deres hus i Hvidovre, da de var i midt 30’erne. Keld beskriver det grinende som ”et entreprenørtilbud, sådan lige ét trin over et håndværkertilbud.”

De næste 14 år bød da også på mange renoveringer, som parret selv stod for. Bl.a. nyt køkken og bad, isolering og gulvvarme, nye vinduer og døre og efterisolering af hulmur og loft.     

Da gasfyret så var ved at stå af, og der samtidig skulle indlægges fjernvarme i den nærliggende skole, så parret deres snit til at fyre fyret og hoppe med på fjernvarmen.     

”Timingen var jo perfekt. Sådan en fjernvarmeunit holder dobbelt så lang tid som et gasfyr, så selv hvis det viste sig ikke at give en besparelse på varmeforbruget, så ville den langsigtede investering være mindre ved at skifte til fjernvarme,” siger Keld.

Billede
Huset i Hvidovre
Da der skulle indlægges fjernvarme i den nærliggende skole, så parret deres snit til at skrotte gasfyret og få fjernvarme i stedet. 

Billigere end forventet  

For at få fjernvarme til området krævede det en samlet interesse fra grundejerne, som parret aktivt gik ind for at skaffe. Det lykkedes at få naboerne med på ideen. Der blev afholdt informationsmøder med energiselskabet, og parret indhentede selv information på nettet, og tilbud på installation af fjernvarme i deres hus.     

”I sidste ende blev det faktisk billigere, end vi havde forventet. Valget af fjernvarme var 90 % en økonomisk beslutning, men det er da dejligt, at det også er miljøvenligt,” siger Bente.

Sådan foregik det 

  • Bente og Keld valgte at afmelde gassen, og få fjernet fyret, 1,5 måned før fjernvarmen blev installeret.  
  • Installatøren lånte parret en gratis midlertidig vandvarmer i mellemtiden.  
  • Installationen af fjernvarmen tog 1 dag og fungerede med det samme med de eksisterende radiatorer og vandvarmerør.  

Kronen på værket  

Når noget bare virker, skænker man det sjældent en tanke. Men Bente og Keld har alligevel ikke kunnet undgå at bemærke en mere jævn og behagelig varme i deres hus.    

”Før skulle vi skrue op og ned for radiatorerne hele tiden, men nu justerer vi bare temperaturen på selve anlægget. Så vi har fået det varmere, fået en lavere regning, mindre besvær og et pænere vaskerum. Det er altså samlet set en god kombination og kronen på værket for 14 års renovering,” fortæller de.

Før Efter
Varmeregning 25.200 kr./år  Varmeregning 20.500 kr./år 
Larm fra fyret Fri for støjgener
Skrue op og ned manuelt Automatisk temperaturstyring 
Skæv varmefordeling Ens varmefordeling
Fossil gas Klimavenlig fjernvarme

Bente og Kelds gode råd til andre     

  • Vælg fjernvarme, hvis I kan.
  • Indhent et godt tilbud på installation.
  • Skift varmen om sommeren.

Tid til at skifte varmetype?

Få hjælp til at vælge en fremtidssikret løsning med billig, klimavenlig varme her

Billede

Klar til fjernvarme?

Se, hvordan du får fjernvarme her

Billede