Udgift til el og varme reduceret med 93%

Klimavenlig varme

Nemt at vedligholde

Skrottede dyr elvarme

Freddy og Gunvor flyttede i 2005 fra en større gård til et mindre hus, der havde elvarme. Den varmekilde besluttede de med det samme at udskifte.  

”Vi var godt klar over, vi skulle have gjort noget ved elvarmen, da vi flyttede ind, for vi kunne jo se, der var et højt forbrug,” forklarer Freddy.

I 2006 fik de derfor installeret en varmepumpe og et solcelleanlæg på taget. Varmepumpen blev i 2015 udskiftet med en ny luft til luft-varmepumpe, der var endnu mere effektiv.

Kæmpe besparelse

Tilsammen har de 2 tiltag barberet parrets udgifter til el og varme ned til 2.100 kr., og det er en reduktion på 93 % i forhold til udgifterne før på 30.600 kr.  

”Vi har været godt tilfredse med varmepumpen. Solcellerne er vi ovenud tilfredse med. Forbrugstallene taler jo også for sig selv!” siger Freddy, der ville montere endnu flere solceller, hvis der var plads på taget.

Billede
Udedelen af den nye luft til luft-varmepumpe, der sidder på Freddy og Gunvors hus.
Udedelen af den nye luft til luft-varmepumpe, der sidder på Freddy og Gunvors hus. 

Tjekkede lydniveauet på forhånd

Freddy og Gunvor opsøgte selv information om varmepumper, inden der blev købt en ny, men de fik også mulighed for at se – og høre den – inden der blev indgået en aftale.  

”Der kom en sælger ud og demonstrerede den, for vi ville gerne høre, hvor meget den larmede. Vi havde på forhånd undersøgt pris og virkningsgrad og forskellige temperaturer, og vi var tilfredse med den, sælgeren viste os,” siger Freddy.

Billede
Freddy og Gunvor har installeret solceller på taget af deres hus.
Freddy og Gunvor har installeret solceller på taget af deres hus.

Det har Gunvor og Freddy gjort ved huset

  • Udskiftet elvarme med luft til luft-varmepumpe
  • Opsat solceller på taget
  • Købt mere energivenlige hårde hvidevarer
  • Installeret LED-belysning
  • Skiftet til energirigtige døre og vinduer