Grønnere varme

Mindre vedligeholdelse

Fylder mindre end et træpillefyr

Vi kunne godt bruge 100.000 kr. på en luft til vand-varmepumpe, men vi kunne også finde på noget sjovere at bruge pengene til.

Erik Pedersen, Rørvig
 

Farvel til træpillefyret

I Rørvig i Nordvestsjælland bor Merete og Erik Pedersen i et stråtækt bondehus fra 1842. Da de flyttede ind i 2015, havde huset et besværligt pillefyr, som ægteparret efter nogle år blev enige om at skille sig af med.

”Vi ville gerne have mere vedligeholdelsesfri og klimavenlig opvarmning. Det gamle træpillefyr skulle renses hver uge, og vi måtte bede venner om at komme og passe det, bare vi skulle væk en weekend,” fortæller Erik Pedersen.

Penge til noget sjovere

De blev enige om en luft til vand-varmepumpe, og de havde indhentet et tilbud og var klar til at købe, da der dumpede en reklame for varmepumpe på abonnement ind ad døren.  

Det fik ægteparret til at droppe planerne om at eje deres egen varmepumpe og i stedet gå med en abonnementsordning.

De tog fat i leverandøren, der kom på besøg i huset for at tale løsningen igennem og sikre sig, at de fik en varmepumpe på den rigtige størrelse. I det hele taget var ægteparret meget tilfredse med den rådgivning, som de modtog undervejs, og derfor har de heller ikke fortrudt deres beslutning.  

”Vi kunne godt bruge 100.000 kr. på en luft til vand-varmepumpe, men vi kunne også finde på noget sjovere at bruge pengene til. Så vi valgte abonnementet. Der var kun en lille opstartsbetaling, og nu betaler vi bare for vores abonnement og varmeforbrug,” siger Erik Pedersen.

Billede
Luft til vand-varmepumpe
Den nye luft til vand-varmepumpe fylder ikke nær så meget som det gamle pillefyr.  

Klimavenligt og vedligeholdelsesfrit

Håndværkerne installerede varmepumpen på 1 arbejdsdag, og siden da har Merete og Erik bare nydt godt af deres nye varmekilde.  

”Vi har fået klimavenlig varme, og det bedste er, at det er stort set vedligeholdelsesfrit. Leverandøren kan endda fjernovervåge varmepumpen og sætte ind, hvis der er problemer. Men det er der ikke – det kører upåklageligt,” fortæller de.  

Derudover fremhæver Erik og Merete, at de kan opsige deres abonnement med en måneds varsel, og at de har fået frigjort et helt rum, der før var optaget af pillefyr og træpiller.

Eriks gode råd til andre

  • Se at komme i gang. Tag det på en abonnementsordning – det giver stor frihed og giver dig alle fordelene. Efter vi fik vores abonnement har 2 af vores vennepar fået det samme, og de er lige så glade.