Brændte mandler med chokolade og lakrids

 

Ingredienser

Til 4 personer skal du bruge:

  • 200 g mandler
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk Sukrin Gold (eller 4 spsk almindelig sukker)
  • 3 spsk vand
  • 100 g mørk chokolade (eventuelt uden tilsat sukker)
  • 1-2 tsk lakridspulver

Tid i alt

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning inklusiv tørretid: 25 minutter

I alt: 35 minutter

Sådan gør du

  1. Bland mandler, kanel, vaniljepulver, Sukrin Gold og vand i et mikroovnfast fad
  2. Giv mandlerne 2 minutter i mikroovnen på fuld styrke (800 W)
  3. Rør rundt i mandlerne og giv dem 2 minutter mere i mikroovnen
  4. Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad dem tørre
  5. Når mandlerne er afkølede, smeltes chokoladen - det kan du også gøre i mikroovnen i intervaller á 30 sekunder ved 600 W
  6. Knæk mandlerne fra hinanden, hvis de er klistret sammen i mikroovnen
  7. Vend de tørre mandler i chokoladen og læg dem spredt fra hinanden på bagepapiret
  8. Drys lakridspulver over mandlerne og lad dem størkne igen

Energispareråd

Brug mikroovnen

Lav de brændte mandler i mikroovnen i stedet for ovnen. Mikroovnen bruger nemlig op til 80 % mindre strøm end en almindelig ovn. På den måde kan du spare både tid og strøm.

Image

Pep mandlerne op med krydderier

De brændte mandler kan peppes op med krydderier efter eget valg. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Du kan for eksempel tilføje et strejf kanel, lidt brunkage-krydderi eller kakao. Du skal blot tilsætte ingrediensen, når du blander mandler, Sukrin Gold og vand. 
 

Tip! Hæld eventuelt de brændte mandler i et gammelt syltetøjsglas og brug det som værtindegave, når du skal ud til julens arrangementer.

Hvornår er strømmen billigst?

Tjek de aktuelle elpriser og se, hvornår det bedst kan betale sig at bage pebernødder, sætte en vask over eller tænde for skærmen. 

Image