Her er supplerende varme oplagt 

Varmer du i dag med olie, naturgas, træpiller eller elpaneler? 
Så er det en rigtig god ide at skifte til en anden varmekilde som f.eks. fjernvarme eller varmepumpe. Men er du ikke klar til det, så kan det godt betale sig at overveje supplerende varme.  

4 gode supplerende varmekilder

De er gode, fordi de sparer dig penge på varmeregningen med vedvarende energi, så du samtidig hjælper klimaet. 

2 andre supplerende varmekilder

De er ikke så oplagte, fordi de både kan koste mere og forurene mere end din nuværende varmeform. Så tænk over, om det giver mening for dig. 
Selvom du har en af løsningerne nedenfor, kan du godt få glæde af en anden supplerende varmeløsning som f.eks. en luft til luft-varmepumpe. 

1. Brændeovn

Brændeovne spreder varme og hygge, men også partikelforurening. De belaster miljø og sundhed og er dyre i drift – medmindre du har adgang til meget billigt brænde.  
En brændeovn varmer typisk også kun i kort tid, og du får nemt for meget varme i et rum, mens der stadig mangler varme andre steder i huset.  
 
Læs mere om brændeovne på Miljøstyrelsen

2. Elradiatorer

En billig elradiator er en nem måde at få mere varme i et koldt rum, men elvarme er generelt den dyreste varmeform af alle. Derfor kommer du til at bruge flere penge, end du sparer, hvis du vælger den løsning.  

Få gratis rådgivning

Vores erfarne og uvildige energirådgivere sidder klar med inspiration og hjælp til hvordan du sparer strøm og varme. Ring eller skriv til os med dine spørgsmål om renoveringer, tilskud, skift af varmeform eller andet. 

Billede

Find VE-godkendte virksomheder

Her finder du en liste over VE-godkendte virksomheder tæt på dig, som har installatører med erfaring med netop den supplerende varmekilde, du er interesseret i. 

Billede

3 måder du kan spare varme

Her har vi samlet 3 måder at spare varme, som vi synes, du skal kigge på, for at spare penge og CO2 på dit varmeforbrug.