Meget laveret varme regning

Mindre støj og vedligeholdelse

Klimavenlig varme

Jeg holder øje med, hvor meget varmepumpen kører, og hvor meget el-patronen kører, og det ser ud til at virke, helt som det skal. Vi er ovenud tilfredse! 

- Carsten, Skanderborg
 

Den fremtidssikrede løsning  

”Jeg var helt sikker på, jeg ikke skulle bo sammen med et oliefyr.”  

Carsten var ikke i tvivl, da han i 2016 købte et nyt hus i Skanderborg, som han flyttede ind i sammen med sin kæreste og hendes datter.   

Han overvejede træpillefyr og varmepumpe og valgte en luft til vand-varmepumpe.  ”Det var dels, fordi det er den fremtidssikrede løsning, og dels fordi jeg ikke har lyst til at have et fyr, som jeg skal passe og se efter. Varmepumpen passer sig selv, mens træpillefyret er ligesom at have hund,” fortæller Carsten.    

Brugte fagmand  

Carsten valgte selv modellen på varmepumpen, men fik en fagmand til at vurdere, hvilken størrelse den skulle have.   

”Der er gulvvarme i en stor del af huset, og det er ideelt for varmepumpen. I de øvrige rum var alle radiatorerne store nok, så det har ikke været nødvendigt at udskifte nogen. Til gengæld har vi fået termostatstyring af gulvvarmen,” siger han.

Billede
Da oliefyret blev koblet af olietanken, kørte det på en dunk med olie i et par dage, indtil varmepumpen kunne tage over.
Da oliefyret blev koblet af olietanken, kørte det på en dunk med olie i et par dage, indtil varmepumpen kunne tage over. 

Dejligt støjsvag  

Udedelen til varmepumpen er placeret 10 meter fra huset, så den er godt skjult og kun sjældent bliver bemærket.

”Der er kommet flere forbi for at se varmepumpen og høre, hvor meget den larmer, og deres reaktion er, at man næsten ikke kan høre den. Fra vejen kan den hverken ses eller høres. De eneste, der kan høre den en lille smule, er os selv, når vi går ud på terrassen,” siger Carsten.

Ovenud tilfreds

Med udskiftningen af oliefyret er varmeregningen næsten halveret, og Carsten kan nu følge forbruget meget præcist. I det hele taget er han ovenud tilfreds, og har kun gode ting at sige om husets nye varmekilde.

”Varmepumpen kan sagtens følge med til at varme huset op – også på kolde dage. En anden ting er, at oliefyret, som tidligere stod i baggangen, larmede voldsomt, når det kørte, og det er vi fri for nu.”

Før Efter
Varmeregning 35.700 kr./år Varmeregning 21.200 kr./år
Larm fra fyret Fri for støjgener
Skrue op og ned manuelt Termostatstyring af gulvvarmen 
Fossil olie Klimavenlig varme

Carstens gode råd til andre

  • Få en gennemgang af huset med en rådgiver, inden du tager fat i en håndværker.
  • Brug rådgiveren til at få overblik over, hvad der kan gøres og i hvilken rækkefølge.

Få tilskud til en varmepumpe

Du kan få tilskud til en varmepumpe, hvis du ikke kan få fjernvarme.

Billede