Fordele ved at skifte varmetype

Du kan spare på varmen for at holde prisen og energiforbruget på et minimum, men hvis du har naturgas, oliefyr eller elpaneler, er det nok tid til et skift eller et supplement.

Spar penge

Du får en mindre varmeregning, og investeringen tjener sig hjem på sigt.

Hjælp klimaet

Med en mere klimavenlig varmetype udleder du langt mindre CO2 end før.

Slip for vedligeholdelse

Der er næsten ingen vedligeholdelse, når du skifter til varmepumpe eller fjernvarme. Der skal hverken fyldes på med olie eller træpiller.

Se, hvad du kan spare ved at skifte varmeform

Find ud af, hvad du kan spare ved at skifte til en ny varmetype. Hvis du kan få fjernvarme, vil det fremgå blandt mulighederne. Vi indhenter bl.a. data fra BBR. Klik på linket, og indtast din adresse i feltet for at komme i gang.

Det skal du vide om fjernvarme

Fjernvarme er kollektiv forsyning og giver generelt billig og klimavenlig varme med minimal vedligeholdelse.

Cirka 2 ud af 3 husstande har fjernvarme i dag, og der er fjernvarme på vej flere steder. Se, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer fjernvarme.

Billede
Varmetype Fjernvarme

Overvejer du en varmepumpe?

Varmepumper giver billig, klimavenlig varme med minimal vedligeholdelse. Det er særligt oplagt, hvis du ikke kan få fjernvarme.

Du kan vælge mellem forskellige typer, så du får en varmepumpe, der passer til dit hus, din grund og dit varmebehov. Se, hvad du skal gå efter i vores guide.

Billede

Producer din egen gratis energi

Du kan få dækket dit strøm- og varmeforbrug helt eller delvis af vedvarende energi. F.eks. kan du selv producere den el, som en varmepumpe kører på, eller supplere dit gasfyr med solvarme.

Få solceller

Med solceller på taget kan du producere strøm til brug i din bolig – og sælge overskydende strøm til elnettet.

Læs om solceller

Få solvarme

Solfangere på taget bruger solens varme til at give dig varmt vand og varme i huset. Det dækker typisk 15-30 % af dit varmebehov.

Læs om solvarme