Bliv klar til at skifte til varmepumpe – punkt for punkt

Værd at vide, når du skal vælge varmepumpe

 • Model
  Der findes forskellige modeller af hver type varmepumpe. Vælg en model fra vores liste – eller tjek, at den, installatøren foreslår, er på listen. Så er du sikker på, at den overholder alle lovkrav og er testet af et uafhængigt testlaboratorium.

  Gå til varmepumpelisten

 • Størrelse
  Installatøren skal sikre, at din varmepumpe har den rigtige kapacitet til dit hus og varmebehov. Derfor skal du kunne fortælle, hvad dit normale varmeforbrug er og evt. andre oplysninger som antal beboere og antal m2, der skal opvarmes. Hvis varmepumpen er for lille eller for stor, får du en dårligere økonomi. 
 • Energimærke
  Energimærket viser dig, om varmepumpen giver dig meget varme for pengene. Skalaen går fra A+++ til D for rumvarme og fra A+ til F for varmt vand. Du sparer altså mest med en varmepumpe eller pakkeløsning i energiklasse A med flest plusser.

Få gratis rådgivning

Vores erfarne og uvildige energirådgivere sidder klar med inspiration og hjælp til hvordan du sparer strøm og varme. Ring eller skriv til os med dine spørgsmål om renoveringer, tilskud, skift af varmeform eller andet. 

Billede
Illustration af talebobler og mand og kvinde der snakker sammen
Varmepumpeguiden

Bliv klar til at skifte til varmepumpe – punkt for punkt

Vi har samlet alt, der er godt at vide om varmepumper. Fra valg af den rette model, installering, placering til vedligeholdelse af varmepumpen.

Vælg næste trin i guiden, eller spring til det trin, der er relevant for dig.

Mere inspiration

Vi har udvalgt 3 sider, som du med fordel kan kigge på, for at spare endnu mere på strøm og varme.