Tilskud

Tilskud

Tilskud

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Du kan søge om tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi.

Tilskuddet gør det markant billigere at få udført energirenoveringer af helårsboliger. Samtidig har du udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2. Tilskuddet er skattefrit for private boligejere.

Du kan sagtens søge tilskud allerede nu, selvom du f.eks. først vil udføre din boligforbedring næste sommer. Du har nemlig 2 år til at gennemføre projektet.

Har du spørgsmål?

Send en mail på info@sparenergi.dk

Der er forlænget svartid i øjeblikket, men vi svarer så hurtigt vi kan.

Få et overslag på dit tilskud til renovering

Sådan søger du tilskud

Sådan søger du tilskud

For at kunne få tilskud er det vigtigt, at du IKKE sætter håndværkerne i gang, eller laver en bindende aftale med dem, før du har fået besked om, at du har fået tilskud.
Få et overslag på tilskud

1. Få et overslag på tilskud

Regn på hvor meget du ca. kan få i tilskud med Tilskudsberegneren her på siden. Hvis bygningen har et energimærke kan du gå direkte til ansøgningsportalen og se hvor meget du kan få i tilskud.

Skaf energimærke

2. Skaf energimærke

Få udarbejdet et energimærke til bygningen, hvis der ikke er et gyldigt og tidssvarende energimærke. Energimærke er ikke nødvendigt, hvis du kun skal have varmepumpe.Find energimærkeFind energimærkningskonsulent

Find dokumenter frem

3. Find dokumenterne frem

Find følgende frem:
- Dit NemID
- Dokumentation for ejerskab, f.eks. fra tinglysning.dk
- Energimærkningsnummer, find det på forsiden af rapporten
- Liste over de forbedringer, du vil lave
- Udfyldt ansøgererklæring (word)

Udfyld ansøgningen online

4. Udfyld ansøgningen online

Orienter dig i ansøgervejledningen, og udfyld ansøgningen i ansøgningsportalen. Bemærk: Du får ikke en kvitteringsmail fra ansøgningsportalen.Ansøgervejledning (pdf)

Vent på svar

5. Vent på svar

Først når du får tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen, ved du, om og hvor meget du får i tilskud.

Lav en aftale med en håndværker

6. Lav en aftale med en håndværker

Først nu kan du indgå aftale med en håndværker. Når du har fået tilsagn om tilskud, har du 2 år til at gennemføre dit projekt.

Søg tilskud i ansøgningsportalen

Om Bygningspuljen

Om Bygningspuljen

Bygningspuljen sætter skub i Danmarks grønne omstilling ved at støtte boligforbedringer, der sparer energi.

Hvem kan søge?

Du kan bl.a. søge tilskud som privatperson, andelsforening eller ejerforening i etageejendom. Tilskud kan kun søges til helårsbeboelse, herunder også til sommerhuse registreret som helårsbeboelse i BBR. Der tildeles tilskud efter først-til-mølle-princippet.

Svartid på ansøgning

Vi modtager mange ansøgninger, og der kan derfor gå nogle uger, før du får svar. Læs ansøgervejledningen grundigt, og sørg for, at din ansøgning lever op til kravene - det letter sagsgangen.

Bygningen skal være energimærket

For at søge tilskud skal bygningen være energimærket efter 1. oktober 2012. Kravet gælder dog ikke for konvertering til varmepumpe.

Hvis bygningen ikke er energimærket, kan du i nogle tilfælde få tilskud til energimærkningen.

Hvem skal udføre arbejdet?

Du kan selv vælge, hvilken håndværker der skal udføre arbejdet. Du kan ikke få tilskud til at gennemføre forbedringerne selv. Vælg en VE-godkendt installatør, hvis du skal have varmepumpe. De har dokumenterede kompetencer til at installere varmepumpen korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

Fra 1. april 2021 bliver det et krav at bruge VE-godkendte installatører for at få støtte til varmepumpe fra Bygningspuljen.

Dokumenter

Varmepumpe på abonnement med støtte

Varmepumpe på abonnement med støtte

Varmepumper på abonnement er for dig, der har olie eller naturgas, men ikke selv er klar til at investere i en varmepumpe.

Med den såkaldte Skrotningsordning kan leverandøren få tilskud til etableringen af varmepumpe hos dig. Leverandøren står både for ansøgning om tilskud og for alt det praktiske med installation, drift og service efterfølgende.

Bemærk, at du ikke kan få tilskud til varmepumpe via Bygningspuljen, hvis du vælger varmepumpe på abonnement.

Husk at vælge en VE-installatør, det bliver desuden et krav fra 1. januar 2021.

Tilskud