Kom godt fra start med renovering
Er du ny husejer eller på nippet til at underskrive en købsaftale? Og overvejer du at renovere? Så er det en god idé at bruge professionelle rådgivere og fagfolk i stedet for familie, venner eller naboer, som måske ikke har helt styr på energirigtige løsninger. Her på siden finder du gode råd og inspiration, så du kan komme godt fra start, når du går i gang med at renovere.
Kender du hustypen?
Kom med indenfor i forskellige hustyper, og se, hvor energikonsulenter oftest anbefaler forbedringer. Klik på en hustype, og få et hurtigt overblik, som kan gøre dig lidt klogere på energirenovering af dit drømmehus.
Lær 5 ord der kan spare dig for meget energi
Som nybagt husejer møder du en masse nye begreber og fagudtryk. Bliv lidt klogere på 5 af de ord, du typisk støder på, når du skal i gang med at energirenovere.
Fjernvarme er en fælles varmetype, og i mange områder er det også en billig og klimavenlig kilde til opvarmning. Overvej fjernvarme, hvis du opvarmer med olie eller naturgas eller har traditionel elvarme. Hvis der ikke allerede er fjernvarme i dit område, kan der være planer om det.
Varmepumpe er en individuel varmetype, der giver billig, klimavenlig og driftssikker varme til at opvarme dit hus og dit brugsvand. Overvej en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme, hvis du har oliefyr, naturgas, træpillefyr eller elvarme og bor i et område uden fjernvarme.
Energiruder kan sænke varmeregningen og mindske træk. Så selvom et nyt køkken ofte står højere på din ønskeliste, kan det måske godt betale sig at overveje nye ruder i steder. Med energiruder kan du nemlig mindske træk og kulde, forbedre indeklimaet og sænke varmeregningen.
Jo bedre dit hus er isoleret, jo bedre holder det på varmen. Derfor kan det være en god idé at isolere ekstra i ældre huse og dermed skære toppen af din varmeregning. Hulmursisolering er nemt og billigt, og som regel hurtigt tjent hjem. Mere isolering af din facade er en dyrere løsning, men det kan også være med til at opdatere udseendet på dit hus.
Energimærkningsrapporten er en del af husets energimærke. I rapporten finder du konkrete forslag til forbedringer i netop dit hus. Det er en energikonsulent, som har vurderet hvilke forbedringer, der giver mening og betaler sig.