Der er mange fordele ved at energirenovere dit hus

Energirenovering er en fornyelse af et ældre hus, hvor du tænker energibesparende løsninger med ind i dine projekter. 

Når du energirenoverer dit hus, får du et lavere varmeforbrug. Det giver dig en lavere varmeregning hver måned, samtidig med at dit hus bliver mere klimavenligt. Det betyder også et mere moderne hus, som er sundere for dig og din familie. Læs om forskellige forbedringer af dit hus længere nede på siden. ​ 

Billede
Kom godt i gang med energirenovering

Bliv inspireret til at spare energi

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få tips og guides til, hvordan du sparer strøm og varme i hverdagen og renoverer dit hus, når du klar til det.

Billede
Postkasse hvor der gror planter ud af

Lær 5 ord der kan spare dig for meget energi

Som nybagt husejer møder du en masse nye begreber og fagudtryk. Bliv lidt klogere på 5 af de ord, du typisk støder på, når du skal i gang med at energirenovere.

Fjernvarme er en fælles varmetype, og i mange områder er det også en billig og klimavenlig kilde til opvarmning. Overvej fjernvarme, hvis du opvarmer med olie eller naturgas eller har traditionel elvarme. Hvis der ikke allerede er fjernvarme i dit område, kan der være planer om det. 

Spørg din kommune, eller slå din adressen op i Ny Varme

Varmepumpe er en individuel varmetype, der giver billig, klimavenlig og driftssikker varme til at opvarme dit hus og dit brugsvand. Overvej en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme, hvis du har oliefyr, naturgas, træpillefyr eller elvarme og bor i et område uden fjernvarme.

Energiruder kan sænke varmeregningen og mindske træk. Så selvom et nyt køkken ofte står højere på din ønskeliste, kan det måske godt betale sig at overveje nye ruder i steder. Med energiruder kan du nemlig mindske træk og kulde, forbedre indeklimaet og sænke varmeregningen.

Jo bedre dit hus er isoleret, jo bedre holder det på varmen. Derfor kan det være en god idé at isolere ekstra i ældre huse og dermed skære toppen af din varmeregning. Hulmursisolering er nemt og billigt, og som regel hurtigt tjent hjem. Mere isolering af din facade er en dyrere løsning, men det kan også være med til at opdatere udseendet på dit hus.

Energimærkningsrapporten er en del af husets energimærke. I rapporten finder du konkrete forslag til forbedringer i netop dit hus. Det er en energikonsulent, som har vurderet hvilke forbedringer, der giver mening og betaler sig.

Find dit energimærke og kom i gang

Et energimærke viser, hvor højt energiforbrug huset har og gør det nemt at sammenligne forskellige huse, når du er på boligjagt. Energimærket er også et godt sted at starte, hvis du vil have konkrete forslag til, hvad der kan betale sig at energirenovere i netop dit hus. 

Indtast adressen, og se husets energimærke.

Billede

Få gratis råd af vores erfarne energirådgivere​

Mød vores erfarne energirådgivere til lokale arrangementer i hele landet, og bliv inspireret. Du kan også få gratis råd til, hvordan du skruer ned for dit energiforbrug og sparer penge ved at ringe eller skrive til os. 

Vi glæder os til at hjælpe dig godt i gang med din energirenovering.

Billede

Hvornår skal du tænke på Bygningsreglementet?

Hvis du har planer om at renovere ved huskøb, skal ændringerne overholde Bygningsreglementets krav. Du skal være opmærksom på kravene i de følgende 4 tilfælde:

  • Ombygning
  • Udskiftning
  • Ændret anvendelse
  • Tilbygninger

De to første dækker renovering af eksisterende huse – de to sidste udvidelse.

Billede