Hjemmelavet juleis

 

Ingredienser

Til 4 personer skal du bruge:

  • 0,5 l fløde
  • 150 g hakkede Snebolde, Juleskum eller andet af dit favoritslik
  • 1 spsk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker

Derudover:

  • En lille og en stor plastikpose
  • 20-30 isterninger
  • 1 dl salt

Tid i alt

15 minutter

Sådan gør du

  1. Kom fløde, flormelis og vaniljesukker i den lille plastikpose og luk den godt til
  2. Kom isterninger og salt i den store plastikpose
  3. Put nu den lille pose ned i den store pose og ryst godt i cirka 5 minutter - eller til indholdet har konsistens af is
  4. Tilsæt til sidst dit favoritslik og nyd den iskolde magi!

Energispareråd

Hold -18 grader i fryseren

Når du alligevel henter dine isterninger i fryseren - så tjek lige temperaturen. Den optimale temperatur i din fryser er minus 18 grader. Hvis den er koldere, så stiger dit elforbrug.

For lav temperatur i din fryser bruger unødvendigt meget strøm, og dine madvarer holder ikke længere af den grund.

Image
nanna3

Skab din helt egen fryser

Når salt møder isterninger, sænker det isens frysepunkt markant - faktisk helt ned til omkring minus 21 grader med den rette blanding. På den måde skaber du din helt egen lille fryser.

Hvis sneen daler udenfor, kan du endda bruge sne i stedet for isterninger.

Hvornår er strømmen billigst?

Tjek de aktuelle elpriser og se, hvornår det bedst kan betale sig at bage pebernødder, sætte en vask over eller tænde for skærmen. 

Image