Tilskud og fradrag

Tilskud og fradrag

Tilskud og fradrag

Husk at undersøge dine muligheder for tilskud og fradrag når du renoverer din bolig.

Nye tilskudsmuligheder på vej

Ordningen med energiselskaberne løber til og med 2020. Mange energiselskaber har allerede opfyldt deres forpligtelser og giver ikke længere tilskud. Der arbejdes pt. med at udforme en ny tilskudsordning. Ordningen forventes at åbne for ansøgninger i efteråret 2020.

Få besked, når der er nyt om tilskud

Tilmeld dig vores nyhedsmail, hvis du vi have besked, når der er nyt om tilskudsordningen.

Tilmeld dig nyhedsmailen

Hvilke tilskudsordninger findes der i øjeblikket?

Der findes i øjeblikket 2 landsdækkende tilskud, du kan søge, når du vil renovere dit hus eller skifte til en mere miljøvenlig varmeform.

  • Tilskud fra energiselskaber
    Bemærk, ordningen løber til udgangen af 2020. Få tilskud til rådgivning, renovering og/eller udskiftning af varmeform. De fleste energirenoverende tiltag kan opnå økonomisk støtte. Dog er visse tiltag ikke omfattet af ordningen. Hvor meget du kan få, afhænger af, hvor meget energi der bliver sparet, hvad du får gjort, og hvilket energiselskab du søger hos.
  • Håndværkerfradrag
    Du har mulighed for at bruge håndværkerfradraget til at trække arbejdsløn til energirenoveringer og klimatiltag fra i skat.

Du kan bruge dem begge to på samme tid og til samme renovering. Læs mere om energiselskabernes tilskud og håndværkerfradraget herunder.

I perioder kan der også være andre landsdækkende tilskud – f.eks. til at skrotte det gamle oliefyr eller skifte det gamle køleskab ud med en ny, energivenlig model – og der kan være lokale tilskud, der hvor du bor. Spørg din kommune og dit energiselskab, om der findes lokale tilskud hos dig, inden du går i gang.

Håndværkerfradrag

Med håndværkerfradraget kan du trække arbejdsløn til energiforbedringer af din bolig fra i skat. Håndværkerfradraget gælder for lejeboliger og ejerboliger – og sommerhuse. 

Fradraget for energirenovering er 12.000 kr. årligt pr. person. Hvis I f.eks. bor 2 voksne og et barn over 18 år i din husstand, kan I altså få et fradrag på 36.000 kr. pr. år. Herudover kommer et fradrag for serviceydelser i hjemmet, f.eks. rengøring og børnepasning, på op til 6.000 kr. pr. person.

Eksempler på ydelser du ikke kan få håndværkerfradrag for

  • Installation af intelligent varme-, ventilations- og lysstyring
  • Solafskærmning af vinduer og glasdøre
  • Energirådgivning
  • Udskiftning/reparation af oliefyr, biokedelanlæg, pillefyr, biomassefyr og fastbrændselskedler

 

Tilskud og fradrag

Siden er opdateret 03.09.2020 Kommentér denne side Til top