Mere klimavenlig varme

Lavere elregninger

Nemmere at udleje sommerhuset

Vi er rigtig glade for det. Vi sparer 20-25 % på elregningen og får 2,5 uges ekstra udlejning om året.

Jan, Skiveren
 

Attraktivt for lejere

For Jan og hans kone var det en investering i fremtiden, da de i 1990 købte deres sommerhus i Skiveren i Nordjylland.  

Derfor har det også hele tiden været vigtigt for dem at holde det i en stand, så det tiltrækker lejere.  

De har løbende renoveret det og udskiftet bl.a. badeværelse og køkken, og i 2013 kom turen til varmekilden, da de besluttede at installere en luft til luft-varmepumpe som erstatning for elvarmen.  

”For det første ville vi gerne spare penge på elregningen. For det andet ville vi gerne gøre det mere attraktivt at leje huset. Med en luft til luft-varmepumpe bliver det billigere for vores kunder at leje huset, fordi deres elregning bliver lavere,” fortæller Jan.

En god forretning

Jan vidste på forhånd meget om at spare el og varme i sommerhuse, og han fandt derfor hurtigt ud af, hvilken type varmepumpe han ville have.

”En luft til luft-varmepumpe ville give os de største besparelser på langt sigt,” siger Jan.  

For Jan og hans kone var økonomien det vigtigste. Jan forventer, at prisen for at få installeret varmepumpen vil tjene sig hjem i løbet af nogle få år gennem besparelser på elregningen.

”Vi er rigtig glade for resultatet, og investeringen lever indtil videre op til mine forventninger. Vi har fået en årlig besparelse på 20-25 % på elregningen og 2,5 uges ekstra udlejning om året – så det er faktisk en rigtig god forretning,” slår han fast.

Billede
Udedel af varmepumpe
Varmepumpen blev installeret i 2013. Her ses udedelen.

Inspirerer venner og familie

Fortællingen om deres varmepumpe og de økonomiske fordele er da også så god, at den får omgangskredsen til at lytte interesseret.  

”Når vi fortæller vores venner og familie om det, oplever vi ind imellem, at nogle af dem føler sig inspireret til at kigge på lignende løsninger. Og det forstår man jo godt.”

Jans gode råd

  • Bare gør det. Det er en rigtig god investering, som hurtigt tjener sig ind, hvis man som jeg udlejer sit hus systematisk.
  • Indhent tilbud fra mindst 3 forskellige håndværkere, hvis du ikke kender til den her type løsning i forvejen.
  • Snak med nogen, som har fået lavet en lignende løsning, så du får en fornemmelse af, hvad det koster, og hvad du kan tjene på det.

Vil du skifte varmetype?

Find den bedste varmetype til dit hjem og få et estimat på, hvad det koster, og hvor meget du kan spare ved at skifte.

Billede

Er en luft til luft-varmepumpe noget for dig?

En luft til luft-varmepumpe kan være en billig og driftssikker måde at opvarme dit sommerhus eller supplere varmen i dit helårshus.

Billede