Få hjælp til tilskud, finansiering og indkøb
Fra tilskud til billige grønne lån og hjælp til at værdisætte forbedringer. Her får du overblik over mulighederne for at finansiere projekter, der sparer energi eller CO2 på arbejdspladsen.
Overblik: Her kan du få tilskud og finansiering
Der er forskellige muligheder for økonomisk hjælp til at spare energi og CO2, afhængigt af om du arbejder i en privat virksomhed eller det offentlige.
Der findes flere puljer, hvor du kan få støtte til at spare energi i virksomheden. Du kan ikke få støtte fra flere puljer til samme tiltag, men du kan godt både søge tilskud til at udvikle et projekt og til at gennemføre det.
Her er overblik over dine tilskudsmuligheder:
For alle størrelser virksomheder
-
Erhvervspuljen støtter energi- og CO2-besparelser
Få tilskud på op til 50 % af investeringen i projekter, der sparer energi eller CO2 i din virksomhed. Puljen støtter de fleste typer projekter i næsten alle typer private virksomheder. Den kan søges løbende, så længe der er penge tilbage. Erhvervspuljen er finansieret af staten og EU og administreres af Energistyrelsen.
Læs mere, og søg tilskud fra Erhvervspuljen -
Investeringsstøtten - støtte til CO2-intensive virksomheder
Investeringsstøtten er en pulje til de virksomheder, som udleder mest CO2, og som rammes særligt hårdt af den kommende CO2-afgift, der indfases fra 2025. Puljen støtter projekter, der sænker din virksomheds forbrug af fossile brændsler.
Investeringsstøtten åbner 3. februar 2025.
For SMV’er
-
SMV:Grøn støtter grøn omstilling
Puljen tilbyder tilskud og rådgivning om cirkulær økonomi til små og mellemstore virksomheder (smv’er). Det kan f.eks. være sparring på projekter, der har fokus på at formindske vandforbrug og affaldsmængder, eller rådgivning i arbejdet med at få miljømærket produkter. Den giver ikke tilskud til projekter, der drejer sig om energiomlægning, energioptimering og energirådgivning. For investeringer er tilskuddet på 25 %, og for rådgivning på 50 %. Virksomheden skal altså selv betale resten. Puljen er finansieret af EU, og det er de regionale erhvervshuse, der driver den.
-
CO2Puljen støtter kortlægning af klimaaftryk i SMV’er
Frem til 2025 kan SMV’er få dækket 50 % af omkostningerne til at dokumentere eller verificere virksomhedens CO2-aftryk. Det kan f.eks. være udgifter til en rådgiver, der kortlægger eller beregner din virksomheds CO2-aftryk. CO2Puljen stammer fra finansloven 2022 og drives af de regionale erhvervshuse i Danmark.
Kommuner og regioner kan få billige grønne lån
Du kan desværre ikke pt. søge tilskud eller støtte til projekter, der sparer energi i offentlige bygninger. Men arbejder du i en kommune eller region, kan du søge om et billigt grønt lån.
Grønne lån hos KommuneKredit
KommuneKredit tilbyder fordelagtige lån til grønne investeringer i kommuner eller regioner. Det kan f.eks. være:
- Forbedringer, der sparer strøm og varme i bygninger, f.eks. isolering, vinduer, lys, ventilation og varmeanlæg
- Udbygning af fjernvarme, varmepumper, vedvarende energi og udnyttelse af overskudsvarme
- Klimavenlig transport, f.eks. elbiler og elbusser.
KommuneKredit har et særligt team for bæredygtig finansiering, der fremmer grønne lån.
Hvad har andre virksomheder gjort?
Tusindvis af danske arbejdspladser er allerede i gang med at spare energi, penge og CO2. Her kan du møde nogle af dem og få inspiration til din egen arbejdsplads.