Gode råd om interaktive tavler og projektorer

Gode råd om interaktive tavler og projektorer

Gode råd om interaktive tavler og projektorer

Interaktive tavler har indtaget klasse- og mødelokaler over hele landet, og med tavlerne er der flyttet et nyt energiforbrug ind. Tavlerne kræver nemlig både en computer og en projektor for at fungere. Slip for nogle af de nye eludgifter ved at vælge energieffektive apparater og energirigtig adfærd.

Gode råd om indkøb

  1. Fokuser på energieffektivitet, når I køber både interaktiv tavle, computer, projektor og højttalere.
  2. Vælg projektorer med ”eco-funktion”, som typisk reducerer lysstrømmen med 20 %.
  3. Vælg højtalere i en passende størrelse. Typisk vil 2 x 5 watt være nok til et klasselokale.
  4. Hvis I skal have et system, hvor projektorer i flere lokaler kobles til et netværk, så vælg projektorer, som I kan sætte i standby via netværket.

Gode råd om drift

  1. Sørg for at slukke alt udstyr, når I ikke bruger det.
  2. Mange projektorer har en indbygget strømstyring, som slukker projektorens lyskilde og sætter projektoren i standby. Men der kan gå lang tid, inden det sker. Undersøg indstillingen, og reducer tiden, hvis den er for lang.
  3. Brug så vidt muligt ”eco-funktionen” på projektoren.
  4. Husk at slukke for computeren efter brug. Hvis den interaktive tavle er tilsluttet computeren via USB, bliver der samtidig slukket for tavlen. Alternativt kan I indstille computerens elsparefunktion til dvale eller sluk.
  5. Brug en elspareskinne, hvis den interaktive tavle får strøm fra elnettet, og/eller der er separate højtalere med egen nettilslutning. Så slukker tavle og/eller højttalere, når I slukker computeren.

Gode råd om interaktive tavler og projektorer

Siden er opdateret 05.02.2020 Kommentér denne side Til top