It

Følg energistjernen

Kig efter Energy Star, når du skal købe ny computer, skærm og printer, og vælg en bærbar frem for en stationær. Så sparer du strøm og gavner miljøet.

Vælg it med Energy Star-mærket

De mest energieffektiveEnergieffektivAt et apparat er energieffektivt betyder, at det udnytter energien så godt som muligt og med mindst muligt tab. computere, skærme og printere/kopimaskiner er mærket med Energy Star-mærket. Og hvis du oven i købet vælger en bærbar eller en tablet, får du automatisk et lavere elforbrug end med en stationær.

Internetudstyr som f.eks. routere energimærkes ikke, så der er du nødt til at se nærmere på elforbruget inden køb.

Danmark kan spare 320 mio. kr.

ved blot at slukke for netforbindelsen, når vi ikke bruger den.

penge.png

Sluk udstyret, når du ikke bruger det

Indstil computeren til at gå i dvale, når du ikke arbejder. Og overvej at bruge elspareskinnerElspareskinneEn elspareskinne sørger for automatisk at slukke for skærm, printer, modem, højttalere, skannere mv., når computeren eller tv'et slukkes., der slukker for udstyret, når du slukker for computeren.

Den største synder er ofte internetudstyret, så der kan det være en idé at sætte det til et tænd-sluk-ur, så udstyret slukker på de tidspunkter, du typisk er offline. Nogle routere har indbygget urstyring, som du bare skal indstille.

Siden er opdateret 21.07.2014 Kommentér denne side Til top