Opvarmningsformer

Bliv klogere på de forskellige opvarmningsformer, og hvor miljøvenlige de er.

Varmetyper og energi

Fjernvarme er den mest miljøvenlige opvarmningsform. Hvis du bor i et område med fjernvarme og har oliefyr eller elvarme, kan du ofte spare penge ved at skifte.

Hvis der ikke findes fjernvarme eller naturgas i dit område, kan du spare ved f.eks. at skifte dit gamle oliefyr ud med et kondenserende fyr. Eller du kan skifte til en mere miljøvenlig opvarmningsform, f.eks. jordvarme, et træpillefyr eller solvarme.

Hvilke typer varme findes der i dit område?

I beregneren Ny Varme kan du slå op, hvilke typer varme du kan få i dit område, og om du kan spare penge ved at skifte til en anden type varme.

Så meget CO2 udleder du

Her kan du se, hvor meget CO2 varmekilderne udleder i kg. pr. kWhKWhkWh (kilowatt-time) er måleenheden for elforbrug. 1 kWh koster i gennemsnit 2,2 kr. og svarer ved en konventionel fremstilling af el til ca. 500 gram CO2. kWh regnes ud ved at gange effekt (watt) med den tid, som apparatet er i brug. .

Så meget CO2 udleder du

Bemærk: Biobrændsel er i teorien CO2-neutralt, fordi du kun frigiver CO2 , som tidligere er blevet optaget fra atmosfæren. Det passer dog ikke helt, fordi der bruges fossile brændsler til at forarbejde, udtørre og transportere brændslet.

Siden er opdateret 05.12.2016 Kommentér denne side Til top