Spareråd på arbejdspladsen

Få overblik over energiforbruget

Skab et retvisende overblik over jeres nuværende forbrug til især varme, vand og el, og identificer sparepotentialer for jeres arbejdsplads.

Indstil temperaturen

Spar ved at skrue ned for varmen. Hold dog mindst 18 ºC for at undgå problemer med fugt og svamp. Køl kun ned til 24 ºC. Hold døren lukket mellem rum med forskellig temperatur.

Spar på strømmen

Gør det til en vane at slukke for lys, skærme, computer og andet elektronik, når du forlader et rum eller går hjem.

Skift til LED-belysning

Undersøg muligheder for at skifte til LED-belysning. Det giver effektivt lys på kontoret og sparer udgifter på elregningen.

Brug mindre varmt vand

Brug mindst muligt varmt vand, når du vasker hænder eller vasker op.

Involver hele arbejdspladsen

Snak med jeres kollegaer om, hvor I kan spare energi på arbejdspladsen, og tænk gerne driften ind i jeres spareindsatser.

Kampagnemateriale

Gode energivaner i løbet af arbejdsdagen er vejen til energibesparelser på arbejdspladsen. Nedenfor kan du hente Energistyrelsens kampagnemateriale, der kan hjælpe jer til at skabe gode energivaner på jeres arbejdsplads.

Hent materialerne her

Billede
Billede af kampagnemateriale til erhverv

Energieffektivisér driften

Hvis du er ansvarlig for jeres bygning, it eller energiinvesteringer, er der store potentialer for at spare på energien. Vi har samlet spareråd, pjecer og tjeklister for energitunge områder, der kan hjælpe driftsansvarlige med at gøre en forskel på jeres arbejdsplads.

Spar energi på drift

Billede

Særlige energibesparende tiltag

Nogle arbejdspladser har særlige kendetegn, der kræver særlige energibesparende tiltag.

Langt størstedelen af energiforbruget hos regionerne kommer fra hospitaler. Med særlige indsatser og energiledelse kan I spare strøm til bl.a. belysning, ventilation og udstyr.

Læs mere om hospitaler og laboratorier

Svømmehaller bruger mere energi per kvadratmeter end nogen andre kommunale bygninger, og der kan være store energigevinster at hente uden at gå på kompromis med vandkvaliteten.

Læs mere om svømmehaller

Både lys og varme er tunge poster i energiregnskabet for idrætshaller, men med driftstiltag og investeringer kan energiforbruget sænkes.

Læs mere om idrætshaller

Selvom klubhuse og spejderhytter minder om almindelige huse, står de oftere tomme. Derfor er der store potentialer for besparelser, hvis driften indrettes efter brugstid.

Læs mere om klubhuse og spejderhytter her

Spar på belysning og it

LED-belysning samt it og elektronik er effektive områder at sætte ind, hvis I vil spare på energien - både i form af adfærd, drift og indkøb. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan I kommer i gang.

Nyhedsmail

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få løbende information om Erhvervspuljen, og hvordan din virksomhed kan spare energi og CO2.

Billede
Postkasse hvor der gror planter ud af