Dit første hus

Dit første hus

Dit første hus

Kom godt fra start i dit første hus

Kom godt fra start i dit første hus

Det kan tage meget energi at blive husejer for første gang. Heldigvis kan du også spare på energien! Her får du gode råd til, hvor du kan sætte ind, hvis du og din familie køber et ældre hus, som I vil sætte i stand.

Hvad er energirenovering?

Hvad er energirenovering?

En energirenovering af dit hus er ganske enkelt en renovering, hvor du sænker energiforbruget i huset. Se videoen, og hør om fordelene.

Du skal acceptere marketing cookies for at se dette indhold. Klik her for at ændre cookieindstillinge.

Gode råd før du køber

Gode råd før du køber

Der er meget at holde styr på, når du skal købe hus for første gang. Se her, hvad og hvem der kan hjælpe dig, før du skriver under.
   

 

 

 

Udnyt alle muligheder

Uanset om du har brug for mere viden om en mindre renovering eller står foran et større projekt, kan du få mere viden og hjælp fra eksperter. Vi har samlet de vigtigste links til dig.


Brug energimærkningsrapporten

Den viser dig, hvilke energiforbedringer som bedst betaler sig. Det kan være ting, der er godt få lavet, før du og din familie flytter ind.


Få en pris og lån til renoveringen

Vil du forny badeværelset, køkkenet eller husets opvarmning? Indhent tilbud fra 2-3 håndværkere, så kan du måske få renoveringen finansieret sammen med huslånet.


Husk tilskud og fradrag

Du får tilskud og fradrag for at renovere energirigtigt, men husk at søge om tilskud, før du indgår en aftale med håndværkeren eller selv køber byggematerialer.

 

   
 
    Stol
   

 

 

 

 

   
   
   
 

TEST DIG SELV Hvor klimasmart er du?

TEST DIG SELV Hvor klimasmart er du?

Bo med mindre CO2

Er du go' til at bo med mindre C02? Du får et renoveringsklart hus og et budget på 450.000 kr. Test dig selv her:

Start testen

De helt grønne huskøbere

De helt grønne huskøbere

De helt grønne huskøbere

Louise og Michael har netop købt nyt hus og har en masse energivenlige planer! Tag på en interaktiv rundtur og bestem selv, hvilke planer du vil høre om.

Start din hustur

 

Rådgivning huskøb

Rådgivning huskøb

Gratis rådgivning


SparEnergi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om energien i din bolig. Find os på Facebook, og skriv dit spørgsmål på væggen.

Kontakt os på tlf.: 31 15 90 00 eller info@sparenergi.dk.

BedreBolig-rådgiver


BedreBolig-rådgiverne er godkendt af Energistyrelsen. De er arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører, håndværkere og andre fagfolk inden for byggeriet. Tag en uforpligtende snak med en eller flere, og find den rådgiver, der passer bedst til dit projekt.

 

Søg tilskud

Søg tilskud

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig.

Du kan få tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi. Det gør det markant billigere at energirenovere.

Læs mere om tilskud

Indtast adressen på dit drømmehus, og se energimærket

Hvad betyder energimærket?

Hvad betyder energimærket?

Det grønne A finder du på de nyeste og mest energirigtige huse. Det røde G finder du på de mindst energirigtige huse, hvor der er stort potentiale for forbedringer.

Læs mere om energimærkning

Gør dit første hus grønnere

Gør dit første hus grønnere

 

Gør dit første hus grønnere

 

Vi kender de gode råd om at minimere flyveture og spise mindre oksekød. Men udskiftning til LED-pærer, effektive varmekilder og efterisolering af boligen har også en stor indflydelse på klimaet. 

En efterisolering af huset kan f.eks. medføre en reduktion på 1.000 kg CO2 - og giver samtidig en årlig besparelse på ca. 3.500 kr. Som sidegevinst kan du også forbedre energimærket og øge husets værdi.

Overvejer du at renovere dit første hus, så er det altså en god ide at undersøge mulighederne for at gøre det klimavenligt.

 

 

Spar på varmeregningen

Spar på varmeregningen

 

Spar på varmeregningen

 

Husets temperatur betyder meget for familiens velvære. Behagelig varme skaber glæde og hygge. Træk og kulde gør det modsatte. Utætheder i et hus kan også mærkes på din økonomi. Det er nemlig meget dyrere at varme et dårligt isoleret hus op end et godt isoleret hus.

Husets varmetype spiller også ind. Ved renovering af ældre huse er varmepumper den løsning, som energirådgivere oftest anbefaler. En varmepumpe trækker ganske enkelt varme ud af luften eller jorden og bruger det til at opvarme dit hus.

Det er energivenligt, grønt og økonomisk for dig.

På gulvet  

Se, hvad du kan spare

 

Et godt indeklima giver god energi

Et godt indeklima giver god energi

Vidste du, at vi danskere opholder os inden døre 90 % af livet? Et godt indeklima har stor betydning for dit fremtidige liv i huset.
           
     

6 veje til at bedømme husets indeklima:

Føles luften frisk og ventileret?

Kan du lugte eller se skimmelsvamp i hjørner eller vinduesrammer?

Kan du se dug eller kondens på indersiden af vinduerne?

Føles temperaturen for varm eller kold?

Kan du mærke træk og kulde?

- Er der en dårlig akustik i rummet eller støj udefra?

 

Få bedre indeklima

Du kan selv gøre en del for at sikre et godt indeklima ved fx at lufte ud jævnligt. Samtidig er et godt indeklima en ekstra bonus, når du renoverer dit hus energirigtigt. Du forbedrer familiens sundhed og velvære. Du slipper for skimmelsvamp i huset. Du får mindre træk, kulde og støj udefra. Og du sparer penge på varmeregningen.

 

   
 
 
 
   
 

 

 

 
 
   
 

 

Dit første hus