Isoler dit mansardtag

Læg ekstra isolering på dit mansardtag, hvis det har 150 mm isolering eller mindre. Så sparer du penge på varmeregningen, og får et mere behageligt indeklima.

Billede
Hus med tag og loft

Så meget kan du spare

Her får du et overslag på, hvor meget du kan spare i dit hus. Har du endnu ikke fortalt os, hvor du bor, kan du gøre det i toppen af siden for at få oplyst en mere præcis besparelse. Du kan også selv ændre i felterne herunder.

2.250 kr./år
Derfor er isolering af mansardtag en god idé
Få et bedre indeklima

Når taget i dit hus bliver bedre isoleret, bliver de underliggende rum varmere. Så undgår du træk og kuldenedfald, og risikoen for skimmelsvamp bliver også mindre. Fordi mansardtaget er så stort, vil ny isolering være et stort plus for indeklimaet i dit hus.

Spar penge på varmeregningen

Varme stiger opad, så du taber meget varme gennem loftet, hvis det ikke er ordentligt isoleret. Derfor er der også meget at spare ved at isolere bedre.

Klimavenligt

Du skåner klimaet, når varmen ikke siver ud i atmosfæren gennem taget.

Men bemærk også
De lodrette vægge skal flyttes

Det kan være nødvendigt at flytte de lodrette mansardvægge længere ind i rummet for at få plads til nok til den ekstra isolering. Da rummene typisk er store, er det som regel ikke et problem.

Din renovering – punkt for punkt

Billede
Værktøjskasse

1. Før arbejdet går i gang

Er isolering overhovedet muligt?

Inden du sætter arbejdet i gang, bør du få en håndværker til at undersøge, om isolering af mansardtaget overhovedet er muligt, og om det kan gøres indefra. Det afhænger bl.a. af, om der er plads nok under taget.

Søg om tilskud

Du kan søge tilskud til efterisolering af mansardtag. Husk at søge tilskud, FØR du køber materialer, eller indgår aftale med en håndværker.

Læs om tilskud

Brug fagfolk

Forkert udført isolering kan give råd og svamp, så lad en professionel udføre arbejdet.

Hvis du kun vil isolere en del af taget

Mansardtaget består af flere typer af tag, der isoleres for sig. Hvis det kun er en del af dit mansardtag, der trænger til ekstra isolering, kan du nøjes med at læse om den del:

Den stejle del af mansardtaget: Isolering af skunk

Den øverste del af mansardtaget: Isolering af loft til kip

2. Når arbejdet er i gang

Rør- og kabelføringer ændres

Håndværkeren tager radiatorer og elinstallationer ned og ændrer rør- og kabelføringer, så de passer til den nye, isolerede mansardvæg.

Vægbeklædning fjernes

Nuværende vægbeklædning, dampspærre og isolering tages ned fra de næsten lodrette mansardvægge.

Der lægges isolering

Isolering bliver lagt ud i lag med forskudte samlinger eller som granulat. Udenpå opbygges et skelet af tværgående lægter på mansardstolperne, så væggen kan isoleres i den ønskede tykkelse.

Fugttæt lag 

Håndværkeren sætter en dampspærre på den varme side af isoleringen - dvs. ind mod huset - og sørger for ventilation omkring isoleringen. Det forhindrer problemer med fugt og skimmelsvamp.

Ny vægbeklædning

Til sidst sættes en ny vægbeklædning på, og evt. nye lysningspaneler bliver tilpasset omkring kviste og vinduer. Radiatorer og elinstallationer sættes også op igen. 

Vejledning til håndværkeren

Vis vejledningen til håndværkeren for at sikre, at arbejdet bliver gjort rigtigt.

Billede

Find en håndværker nær dig

Få hjælp af en professionel med erfaring i netop det, du har brug for.

Se listen over håndværkere i nærheden af dig.  

Billede

Mere inspiration