Opvarmning af bygninger

Opvarmning af bygninger

Opvarmning af bygninger

Opvarmning af bygninger

Opvarmning af bygninger

Undersøg, om I har den billigste og mest energieffektive opvarmningsform. Og sørg for energirigtig drift – så kan I spare penge og reducere CO2-udledningen.

Skift til fjernvarme eller varmepumpe

Hvis I har olie, naturgas eller elvarme, kan der være mange penge at spare ved at konvertere til fjernvarme eller varmepumpe. Det er også de opvarmningsformer, der udleder mindst C02.

For at konvertere til fjernvarme, skal I ligge inden for et kollektivt forsyningsområde. Kontakt jeres fjernvarmeselskab for at høre mere om konvertering og priser. Det bedste alternativ til fjernvarme er varmepumper. Luft-til-vand varmepumper eller jordvarme kan dække opvarmningsbehovet i langt de fleste bygninger, og de kobles direkte på bygningens eksisterende centralvarmesystem.

Få styr på driften

Lovpligtige eftersyn og driftsjournaler er en god start på energieffektiv drift.

tjekmark.png

Energirigtig drift

  • Hold øje med anlæggetHold øje med, om anlægget kører, som det skal. Så undgår I unødig brug af energi. Vær f.eks. opmærksom på, at temperaturer bør justeres efter sommer- og vinterforhold.
  • Aflæs målerneDet er en god idé at aflæse målerne jævnligt eller installere fjernaflæste målere. Det gør det nemmere at opdage uregelmæssigheder i driften. Flere forsyningsselskaber tilbyder en onlineløsning, hvor man løbende kan følge sit forbrug på time/dagsbasis.
  • Husk eftersyn og før driftsjournalerLovpligtige eftersyn af varmeanlægget og det at føre driftsjournaler er grundlaget for en stabil og energirigtig drift. Hvis I vil have gennemgået anlægget og driften for en endnu bedre varmeøkonomi, så brug Tjeklisten for varmeanlæg.

Tjeklisten for varmeanlæg gennemgår både mulighederne for at reducere behovet for varme og effektivitet af anlægget. I kan gennemgå Tjeklisten selv eller få en professionel til det.

Tjekliste til varmeanlæg - erhvervTjekliste til varmeanlæg - erhverv

Tjekliste til varmeanlæg - erhverv

Tjekliste til varmeanlæg - erhverv

22.09.2022
4.35 MB
4 SIDER
Brug tjeklisten – få en specialist til at lave et energieftersyn af jeres varmeanlæg


Opvarmning af bygninger

Opvarmning af bygninger