Suppler med en brugsvandsvarmepumpe
En brugsvandsvarmepumpe kan være en god måde at få varmt brugsvand, hvis du bor i et hus uden ventilationsanlæg og opvarmer boligen med elvarme, olie eller naturgas. Vores eksperter har samlet den vigtigste info til dig her.
Så meget kan du spare
Her får du et overslag på, hvor meget du kan spare i dit hus. Du kan ændre i felterne herunder, så de passer til din bolig – så får du et mere præcist skøn.
Lovkrav
Hvis varmepumpen indeholder mere end 1 kg kølemiddel, skal den efterses mindst 1 gang om året. Hvis det indeholder mere end 2,5 kg kølemiddel, skal det årlige eftersyn udføres af en certificeret montør fra et kølefirma.
Sådan foregår installationen – punkt for punkt
1. Før du får den
Vælg varmepumpe
Vælg en brugsvandsvarmepumpe i samarbejde med håndværkeren. Det bedste valg er en model med energimærke A eller A+.
2. Når du får den
Sådan foregår installationen
-
Varmepumpen stilles op
Håndværkeren placerer brugsvandsvarmepumpen i f.eks. dit bryggers eller kælderen, hvor den kan suge fugt ud af luften. Hvis der ikke allerede er udsugningskanaler til køkken og bad (og bryggers), etableres de.
-
Anlægget forbindes og tilsluttes
Varmepumpen bliver tilsluttet til udsugningskanalerne, og suget indstilles. Til sidst skal en elinstallatør slutte strøm til anlægget, og en vvs’er skal forbinde din varmtvandsbeholder til brugsvandet.
3. Når du har den
Aftal årligt eftersyn
Aftal et årligt eftersyn med håndværkeren, så du får det bedste ud af din varmepumpe.
Det skal du vide
Supplement til dyr varme
Brugsvandsvarmepumpen er mest oplagt i huse med dyr varme som f.eks. elvarme og ældre gas- eller oliefyr. Hvis du har fjernvarme eller varmepumpe, er det begrænset, hvad du kan spare.
Din ønskeliste til håndværkeren
Giv listen til håndværkeren for at få en god løsning, der sparer energi.
Mere inspiration
Overvejer du at renovere din bolig?
Renover dit hus og hold bedre på varmen. Det giver dig en mindre varmeregning og dit hus bliver tættere. Vores eksperter hjælper dig godt i gang - og videre.
Spar på varmen i hjemmet
Der er mange måder at spare på varmen - og det er en god idé at blive fortrolig med dine radiatorer, termostater og varmeanlægget.
Brug strømmen, når den er billigst
Strøm er billigere på nogle tidspunkter af døgnet - uanset om du har fast eller variabel elpris. Bliv klogere på din elpris, og hvordan du kan bruges trømmen, når den er billigst.