BETA
Vi laver nyt site, og det kan godt rode lidt imens. Du er nu på det gamle site. Prøver du at komme på sparenergi.dk? Ryd din cache (i browserhistorik) for at komme derhen.

Guide: Isoler dine ydervægge

Guide: Isoler dine ydervægge

Guide: Isoler dine ydervægge

Her får du hjælp til selv at tjekke isoleringen i dine ydervægge og overblik over, om du trænger til at få efterisoleret.
1Hulmur
2Let ydervæg
3Tung ydervæg

Hulmur

Du kan se i de originale tegninger af huset, om der hulmur.

Sådan tjekker du

Tjek, om din hulmur er isoleret. Hvis din hulmur er blevet efterisoleret, siden huset blev bygget, kan du ofte se en ny fuge de steder, hvor der er taget mursten ud af facaden.

Ellers kan du bore et 12-13 cm dybt hul i en fuge og føre en pind ind i hullet. Hvis du kan få pinden mindst 15 cm ind, er hulmuren ikke isoleret. Hvis pinden stopper før, er hulmuren enten isoleret, eller muren er massiv og altså ikke en hulmur.

Tjek om du har hulmursisolering

Du kan også få huset termograferet. Så bliver det fotograferet med et særligt temperaturfølsomt kamera, der kan vise, hvor i huset varmen slipper ud.

Sådan isolerer du

Det kan næsten altid betale sig at hulmursisolere, men du skal have en håndværker til at gøre det. I langt de fleste tilfælde kan man få blæst isolering ind i hule mure uden problemer.

Let ydervæg

Lette ydervægge er typisk vægge med et træskelet, der er beklædt med brædder eller plader eller med en skalmur foran et isoleret hulrum.

Sådan tjekker du

Isolering i ydervægge er normalt skjult, men se i energimærkningsrapporten eller de originale tegninger af huset, om der står der, hvor meget isolering ydervæggene har.

Hvis der er mindre end 150 mm isolering i dine lette ydervægge, bør du efterisolere.

Sådan isolerer du

  • Udefra

    Isolering udefra er en meget effektiv form for isolering, men den kan ændre dit hus’ arkitektur. Du kan søge tilskud til isolering af let ydervæg udefra.

    Så meget skal du isolere 
    Mindst 300 mm

    Se energiløsningen og find en håndværker
    Se, om du kan få tilskud

  • Indefra

    Isolering indefra er en mulighed, hvis du vil bevare husets facader, som de er. Det er vigtigt at sikre en tæt dampspærre – ellers risikerer du fugt inde i væggene.

    Så meget skal du isolere 
    Mindst 250 mm (hvis der ikke er plads nok til at isolere til mindst 250 mm, bør du også isolere udefra)

    Se energiløsningen og find en håndværker

Tung ydervæg

Sådan tjekker du

Isolering i ydervægge er normalt skjult, men se om du kan finde informationer i energimærkningsrapporten eller de originale tegninger af huset.

Hvis der er mindre end 100 mm isolering i dine tunge ydervægge, kan det være en god idé at efterisolere.

Sådan isolerer du

  • Udefra

    Isolering udefra er en meget effektiv form for isolering, men den ændrer dit hus’ arkitektur. Derfor er denne type isolering kun oplagt, hvis du vil ændre dit hus’ udseende. Du kan søge tilskud til isolering af tung ydervæg udefra.

    Så meget skal du isolere 
    Ydervægge af mursten: Mindst 125 mm
    Ydervægge af letbeton: Mindst 200 mm

    Se energiløsning og find håndværker
    Se, om du kan få tilskud

  • Indefra

    Isolering indefra er en mulighed, hvis du vil bevare husets facader, som de er. Risikoen for at gøre noget forkert ved isolering indefra er meget stor. Og man kan ikke se, hvad der foregår inde i væggen. Du bør derfor kun efterisolere indefra, hvis det er umuligt at efterisolere udefra.

    Så meget skal du isolere 
    50 eller 100 mm
    Se energiløsning og find håndværker

1 of 3

 

 

Guide: Isoler dine ydervægge

Siden er opdateret 16.08.2022 Kommentér denne side Til top