Skift til træpillefyr
Biobrændselsanlæg dækker over bl.a. træpillefyr, kornfyr og brændeovne. Her guider vi til træpillefyr, der er det mest udbredte.
Træpiller kan være en løsning, hvis du har oliefyr, og dit hus ikke egner sig til varmepumpe. Det kræver dog en del vedligeholdelse og kan genere dine omgivelser.
Se, hvad andre har gjort
Cases
Lovkrav
Kedler til træpillefyr skal leve op til en række lovkrav om virkning og sikkerhed.
Din skorsten skal renses og efterses af en skorstensfejer mindst 1 gang om året.
Sådan foregår installationen – punkt for punkt
1. Før du får den
Vælg størrelse og placering
Installatøren hjælper dig med at dimensionere anlægget. Størrelsen afhænger af dit varmebehov, og hvilken type kedel du skal have. Din skorstensfejer skal godkende placeringen.
2. Når du får den
Der er hverken varme eller varmt vand under installationen, så det kan være smart få gjort om sommeren. Hvad installatøren gør, afhænger af, om du har olie eller el.
Hvis du har oliefyr
Installatøren demonterer din nuværende oliekedel og monterer den nye kedel til træpiller. Så tilsluttes den til varmesystemet og sættes i gang. Det tager 1-2 dage.
Hvis du har elvarme
Installatøren etablerer rør og radiatorer i dit hus, så træpillefyret kan sluttes til varmesystemet. Det tager ca. 1 uge.
3. Når du har den
Hold kedlen godt kørende
Husk at rense kedlen, hvis fyret ikke har selvrensning. Du skal gerne rense hver uge og mindst hver 14. dag – jo oftere du gør det, jo mere varme får du for pengene.
Det skal du vide
Din ønskeliste til håndværkeren
Giv listen til håndværkeren for at få en god løsning, der sparer energi.
Mere inspiration
Overvejer du at renovere din bolig?
Renover dit hus og hold bedre på varmen. Det giver dig en mindre varmeregning og dit hus bliver tættere. Vores eksperter hjælper dig godt i gang - og videre.
Sådan får du mest ud af dit træpillefyr
Ved at optimere driften af dit træpillefyr, sparer du både penge på træpiller og gør indeklimaet i dit hus så sundt som muligt.
Spar på varmen i hjemmet
Der er mange måder at spare på varmen – og det er en god idé at blive fortrolig med dine radiatorer, termostater og varmeanlægget.