Varmepumper på abonnement

Varmepumper på abonnement

Varmepumper på abonnement

Varmepumpe på abonnement er et alternativ til selv at skulle købe sin varmepumpe og tænke på drift og service. I stedet lader du et energiselskab stå for at vælge den rette varmepumpe og efterfølgende drive den så optimalt som muligt.

Sådan fungerer det

Virksomhederne installerer varmepumpen og sørger for løbende service, drift og vedligeholdelse.

Du skal typisk kun betale et tilslutningsbidrag, et løbende abonnement og for den varme, du bruger. Men du får stadig del i den besparelse, varmepumpen giver på varmeregningen. Konceptet minder derfor meget om den måde, fjernvarme fungerer på.

Virksomheden påtager sig ansvaret

Når du selv køber en varmepumpe, er det dit ansvar sammen med en fagmand at vælge den rette varmepumpe og stå for installation, drift og service – plus finansiering på ca. 90.000-150.000 kr., som en jordvarme- eller luft til vand-varmepumpe typisk koster at få installeret.

Med en varmepumpe på abonnement påtager virksomheden sig ansvaret for indkøb, dimensionering og installation af varmepumpen og står for løbende service og vedligeholdelse.

Til dig, der opvarmer med olie eller naturgas

Ordningen er særlig relevant for husejere, der ikke har mulighed for at få fjernvarme, og som opvarmer deres hus med olie eller naturgas.

Energistyrelsen har indgået samarbejde med en række virksomheder, som skal være med til at løbe markedet for varmepumper på abonnement i gang.

Sådan kommer du videre

Hvis du ønsker en varmepumpe på abonnement, skal du kontakte et af de energiselskaber, der tilbyder løsningen. Virksomhederne markedsfører ofte deres løsninger som ”Nærvarme” eller "varmepumper på abonnement”.


Faktaark om varmepumper på abonnement


Faktaark om varmepumper på abonnement

Billede skaermbillede_2019-01-23_13.34.14.png

Faktaark om varmepumper på abonnement

23.01.2019
330.49 KB
4 SIDER
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet samarbejder med 4 virksomheder, som frem til udgangen af 2020 skal løbe markedet for varmepumper på abonnement i gang.
Læs mere om ordningen og de 4 virksomheder.

 

Varmepumper på abonnement

Siden er opdateret 26.06.2020 Kommentér denne side Til top