Varmepumpe på abonnement

Varmepumpe på abonnement

Varmepumpe på abonnement

Med en varmepumpe på abonnement slipper du for selv at skulle købe en varmepumpe og tænke på installation, drift og service. I stedet lader du et energiselskab stå for alt det praktiske – også skrotningen af det gamle fyr.

Sådan fungerer det

En luft til vand-varmepumpe kan være en stor investering. Med varmepumpe på abonnement - der også markedsføres som "Nærvarme" - slipper du for selv at skulle købe varmepumpen. Du slipper også for at tænke på installation, drift og vedligeholdelse af varmepumpen, da leverandøren påtager sig ansvaret for det hele.

Varmepumpe på abonnement vs. køb af varmepumpe

  Abonnement inkl. varme Køb
Engangsinvestering 7.500-35.000 kr. 90-150.000 kr.
Mulighed for tilskud
Inkluderet i abonnementspris
Søges af leverandøren
19-42.000 kr.
Søges af boligejeren
Typisk årlig udgift 18-24.000 kr. 5.800 kr.
Service og vedligeholdelse Inkluderet i abonnement Eget ansvar

Hvis du får varmepumpe på abonnement, kan udbyderen få tilskud fra staten til at gøre konverteringen billigere for dig som boligejer. Vælger man varmepumpe på abonnement, kan man ikke samtidig få tilskud fra Bygningspuljen til konvertering til varmepumpe – men man kan stadig søge tilskud fra Bygningspuljen til andre energiforbedringer.

Sådan får du varmepumpe på abonnement

Hvis du ønsker en luft til vand-varmepumpe på abonnement, skal du kontakte et af de energiselskaber, der tilbyder løsningen. Energistyrelsen har prækvalificeret en række selskaber til at installere varmepumpe på abonnement med tilskud:

Varmepumpe på abonnement

Siden er opdateret 07.04.2021 Kommentér denne side Til top