Skift til jordvarme

Skift til jordvarme

Skift til jordvarme

Jordvarme giver billig, klimavenlig og driftsikker varme til at opvarme hus og brugsvand. Overvej jordvarme, hvis du har elvarme, oliefyr eller naturgas og bor i et område uden fjernvarme.
Skift til jordvarme

Så meget kan du spare

Større uafhængighed af fossile brændsler

Klimavenlig opvarmning

Når du vælger vedvarende energi, får du en CO2-venlig energiform. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi.
Forøgelse af husets værdi

Forøgelse af husets værdi

Din bolig kan stige i pris, når du foretager forbedringen – bl.a. fordi du måske opnår et bedre energimærke.
Mindre vedligeholdelse

Mindre vedligeholdelse

Din bolig bliver nemmere og billigere at vedligeholde, fordi du udskifter til nye materialer eller ny teknologi.

Så meget kan du spare

16.490kr./år

I et 130 m2 hus med et olieforbrug på 2.000 liter/år udskiftes en oliekedel med et jordvarmeanlæg. Huset har både radiatorer og gulvvarme. Den nye varmepumpe er på 8 kW og har en årsvirkningsgrad på 3,45.

Det bør du vælge

  • Søg tilskudDu kan søge tilskud til konvertering til varmepumpe. Husk at søge tilskud, FØR du køber materialer eller indgår aftale med en håndværker.
  • Se efter energimærketGå efter A++ eller A+++ for varmepumpen. Hvis du skal have en pakkeløsning, skal du gå efter A++ eller A+++ for pakken.
  • Vælg en varmepumpe fra VarmepumpelistenVarmepumperne på listen overholder alle lovkrav og er testet af et uafhængigt testlaboratorium.
  • VE-godkendt virksomhedVælg en VE-godkendt virksomhed, så ved du, at virksomheden er i stand til at installere anlægget korrekt.
  • Frekvensreguleret modelFrekvensregulering betyder, at varmepumpen kan køre i dellast med længere driftsperioder for at få størst effektivitet og længst levetid.
  • Gulvvarme eller store radiatorerVarmepumpeanlæggets lave driftstemperatur betyder, at det fungerer bedst med gulvvarme eller store radiatorer.
  • EftersynsordningHvis anlægget indeholder mere end 1 kg kølemiddel, skal det efterses mindst en gang om året af en montør, med den nødvendige uddannelse. Hvis det indeholder mere end 2,5 kg kølemiddel, skal det det årlige eftersyn laves af en certificeret montør fra et kølefirma.

Andet

Kræver plads i haven

Din have skal være mindst 300 m2, ellers er der ikke plads til jordvarmeslangerne. Hvis din have er for lille, kan du overveje en luft til vand-varmepumpe.

Husk kommunen, BBR og forsikringsselskabet

Du skal søge om godkendelse af jordvarmeanlægget hos din kommune inden installation. Når arbejdet er færdigt, skal du også orientere dit forsikringsselskab og anmelde jordvarmeanlægget til BBR. Så får du også mulighed for at få reduceret elafgifterne. Læs mere om reduceret elafgift i afsnittet Elvarme og varmepumper her

Sådan virker det

Et jordvarmeanlæg udnytter den varme, der altid er i jorden. Jordvarmepumpen pumper frostsikker væske igennem nedgravede slanger i haven og tilbage til varmepumpen, hvor vand til radiator og gulvvarme bliver varmet op. Jordvarmepumpen opvarmer huset og giver også varmt brugsvand.

Sådan foregår det

Se energiløsningen, håndværkeren bruger

I energiløsningen kan du se den beskrivelse, som håndværkeren følger. Du kan også se beregninger af, hvad du kan spare, tegninger af løsningen og en tjekliste over, hvad din håndværker skal undersøge, inden han går i gang.

Sådan ser det ud

Skift til jordvarme

Find en VE-godkendt virksomhed

Installatørerne på listen har dokumenterede kompetencer til at installere dit jordvarme korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

1062 virksomheder fundet   VE-godkendte virksomheder, er installatører og montører, der har dokumenterede kompetencer til at installere dit VE-anlæg korrekt, så du får det største udbytte af anlægget.

Skift til jordvarme